Çocukların gözünden, Kırklareli

Çocukların gözünden, Kırklareli

TRT-Çocuk kanalının sevilen gezi programı “Düş Peşime” yaklaşık 1 hafta boyunca Kırklareli’nin ilçelerinde çekimler gerçekleştirdi ve canlı yayın ile tüm dünya çocuklarına Kırklareli’ni tanıttı. Sunuculuğunu Zeynep Celep’in yaptığı programın dünkü bölümü, Kırklareli Merkez’den canlı olarak yayınlandı.   

İlimiz Vilayet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ve saat 09.45’de canlı olarak yayınlanan programı, tüm çocuklar dün saat 16.30’da da izleme imkanı buldular. Kırklarelimizin meşhur Yayla Evleri’nden, Istasyon Caddesi’ne kadar ilimizden pekçok görüntü yakalayan ekip, geçtiğimiz hafta boyunca da Demirköy, Iğneada, Kıyıköy gibi ilçe ve beldelerde de canlı yayınlar gerçekleştirdiler. Ayrıca programın dünkü bölümünde minik sunuculuğu Mısra Gürsel üstlendi. Mısra ve arkadaşları program boyunca, Kırklareli’de çocuk olmanın güzelliklerini ve bu şehirde vakitlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar. Programda ilimizden güzel görüntüler de yayınlandı.

Programın ardından sunucu Zeynep Celep, “Düş Peşime” ile ilgili olarak; “Türkiye’nin her yerinden canlı olarak ekrana gelen ‘Düş Peşime’ adlı programımız, Türkiye’deki bütün çocukların yaşamlarını, yaşadıkları bölgedeki tarihi, doğal güzellikleri, kültür, gelenek ve görenekleri evlerimize getiriyor” diyerek, bu güzel çocuk programının yayınlanma amacını bizlerle paylaştı.