"Çok çalışmamın karşılığını aldım"

'Çok çalışmamın karşılığını aldım'

Genç Erkekler Dünya Şampiyonası’na katılan 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Fransa’da, ülkemizi en iyi şekilde temsil etti ve beşincilik derecesi ile yurda döndü. Milli Takımda, Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımımızın başarılı oyuncusu Davut Çalışkan da yer aldı. Çalışkan, Fransa’dan döndükten sonra, ayağının tozuyla gazetemize geldi ve yakaladığı bu büyük başarının hikayesini, siz değerli okuyucularımız için anlattı.

“Orada olmam gerektiğini hissettim”

Davut ilk olarak bizlere Milli Takım kamplarına seçilme öyküsünü anlattı;

“Milli Takım Baş Antrenörü ve Yardımcı Antrenör önderliğinde, Türkiye genelinde 23 yaş altı, yaklaşık 100 sporcu Milli Takım Kampına çağrıldı. Ilk olarak 30 kişi elendi ve son kampa kadar, 12 sporcu elemeden geçti. Ben de bu 12 sporcunun arasına girmeyi başardım. Ilk olarak Antalya’da 10 gün, daha sonra Adana’da 10 gün, son kamp ise Ankara’da 15 gün sürdü. Ankara’daki kampın ardından ise Fransa’ya gittik.

Milli takıma seçilmeyi bekliyordum. Çünkü gerçekten çok çalıştım. Herkes tatil yaparken, ben spor salonunda çalışıyordum. Orada olmam gerektiğini hissettim ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istedim. Sonuç olarak çok çalışmamın karşılığını aldım.”

“Finale gideceğimize inandık”

Davut, Fransa macerasını ise şöyle özetliyor;

“12 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası, Fransa’da gerçekleştirildi. Bu şampiyona; Türkiye, Japonya, Brezilya, Isviçre, Ispanya, Meksika, Malezya, Fransa, Kanada, Rusya, Avusturya ve Amerika’nın katılımı ile düzenlendi.

Kura çekimleri yapıldı ve ilk maçımızı ev sahibi takım Fransa ile oynadık. Rakibimizi 88-52 gibi farklı bir skorla yendik. Daha sonra Kanada ile karşı karşıya geldik. Onları da 76-61 yenmeyi başardık. Moralimiz çok iyiydi. Finale gideceğimize inanıyorduk.

Daha sonra Japonya ile oynadık ve 72-49 galip geldik. Son grup maçımızda ise Meksika ile karşılaştık. Meksikayı da 72-48 yendikten sonra, yarı finale çıkmanın mutluluğunu yaşadık. Bu kadar yükseleceğimizi bekliyorduk zaten. Kazandığımız bu dört maç, bizlere final heyecanını yaşattı. Ben ve takım arkadaşlarım başımızı her akşam yastığa koyduğumuzda, finali düşünüyorduk. Ama her maç daha da zorlaşıyordu. Nitekim, yarı finalde Isveç’e 70-60 yenilerek, motivasyonumuzu kaybettik. Üçüncülük-Dördüncülük maçında da Avusturya’ya mağlup olunca, takımımız şampiyonada beşinci oldu.

Rakiplerimiz çok güçlüydü. Güçlü olmalarının nedeni ise; oradaki şartların daha iyi olması. Diğer Avrupa ülkelerinde bu spora daha çok önem veriliyor. Biz Türkiye olarak 6 kamp yapıyorsak, onlar bunun üç katı kamp yapma şansı buluyorlar. Dolayısıyla rakiplerimizin koordinasyonu daha iyiydi.”

“Hedefim; Şehrimi ve ülkemi daha da iyi temsil etmek”

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı (KBESK), geçtiğimiz sezonda Play- Off’larda oynadığı 6 maçı da kazanarak, Bedensel Engelliler Basketbol 2. Ligi şampiyonu olmuştu. Adana’da yapılan Play- Off’lar boyunca oynadığı en zorlu maçları alnının akıyla kazanan, hem 1. lige çıkan, hem de 2. lig şampiyonu olan ekibimiz, önümüzdeki sezon Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek.

Elbette bu başarıda, tüm takım arkadaşlarının olduğu gibi, Davut Çalışkan’ın da payı çok büyük. Kaçan Dünya şampiyonluğunun burukluğunu kalbinde bir süre taşıyan Davut, şimdi o burukluğu atıp 1. Lig’teki takımına yoğunlaştığını belirtiyor. Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımının en büyük ası Davut;

“Bundan sonraki hedefim; Şehrimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek olacak. Kırklareli Bedensel Engelliler olarak 1. Lig’te mücadele edeceğiz. Bu büyük bir sorumluluk. Bu yüzden amacım; Kırklareli’ni daha da iyi bir şekilde temsil etmektir” dedi.

Bizler de gazetemiz olarak genç oyuncuya ve takımına yeni sezonda başarılar diliyoruz...