Çok Güzel Hareketler Bunlar

 

AK PARTİ İl Başkanı Yurdaer Ulus, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı ve il yönetiminin girişimleri ve iştirakleriyle Pazar günü Kırklareli’de düzenlenen “kahvaltılı toplantı” , bir çok açıdan da “ilk” lerden kuruluydu!.

İktidar Partisi’nin bu olumlu davetine, muhalefet partilerinin yaklaşımı ve olumlu şekilde karşılık vermeleri de, yine son derece önemli bir gelişme oldu.

Parlamentoda,iktidar ve muhalefet partilerinin üst yönetimlerinin beceremediklerini, yerel anlamda iktidar ve muhalefet partileri son derece olumlu bir şekilde gerçekleştirdiler. Örnek oldular. Tarih yazdılar.

Küçük te olsa bir umut kıvılcımı çaktılar Kırklareli’den memlekete.
Katılımcılar arasında; AK PARTİ dışında CHP, DP ve DSP yönetici ve temsilcileri vardı. Edinilen bilgilere göre de, ulaşılabilen herkese ulaşılmaya çalışılmıştı. Bazı partilerin yönetimlerini yenileme ve olurturmalarından, bazılarının da kendi iç mazeretlerinden dolayı katılamamış olabilecekleri tahmin ediliyordu.

Bir araya gelen iktidar ve muhalefet partilerinin yönetici ve temsilcileri kavga etmediler! Birbirlerine hakaretlerde de bulunmadılar! Sesini sert şekilde yükselten de olmadı! Bunlar beklenerek, kapı önünde ambulans dahi bekletilmedi!

Tam aksine; herkes birbiri ile son derece ölçülü, seviyeli, candan ve samimi şekilde konuştu. Kırklareli’nin gelişiminde, sağlıklı büyümesinde ve getirilmesi planlanan hizmetlerde, nasıl bir yol ve yöntem izlenmesi gerektiği konuşuldu.

Bu, adı üstünde bir “kahvaltı” idi.
Çaylar yudumlandı, ön görüşmeler yapıldı, bir araya gelinmesinde hiçbir sakınca olmayacağı belirlendi. İlerisi için umut tohumları dikildi.

Bundan sonraki adımın, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ il başkanları arasında yapılacak bir toplantı olacağı belirtildi. Sonra, Kırklareli’de daha evvelden yöneticilik yapmış, belediye başkanları, il başkanları, il genel meclisi üyeleri gibi, tecrübe ve birikimleri olan üstadlarla bir araya gelineceği belirtildi.

Son olarak ta, AK PARTİ il ve ilçe yönetimleri ile il genel meclisi üyelerinin bir araya gelerek, yapılan bu görüşmelerin yansıma ve sonuçlarının hep birlikte değerlendirilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

Muhalefet  partilerinden olup ta, kahvaltıya katılanların sergiledikleri tutum, son derece nezih ti. “Tek bir Kırklareli’nin olduğu, herkesin aynı gemi içinde bulunduğu, Kırklareli’ne hizmet için politika ve bulunulan görev ve sorumlulukların AMAÇ değil, ARAÇ olduğunun” altı derince çizildi.

Kaldı ki; Bu partilerin il genel ve belediye meclisi üyeleri zaten her gün toplantılarda bir araya geliyor ve kentin ve ilin kaderini belirleyecek kararları hep birlikte alıyorlardı. Hepsi birer arkadaş, hemşehri ve yaşadıkları yere hizmet etmek üzere orada bulunan kişiler değiller miydi?!

Bu güzel hareketin, tüm trakya’ya, hatta ülkeye örnek olması lazım. Tekirdağ’daki bir partili veya sıradan vatandaş, kendi parti yöneticisinin yakasına yapışarak, neden orada da böyle örnek çıkışların yaşanamadığının hesabını sormalıdır.

İnanıyorum ki; Kırklareli’den yakılan meşale, çığ gibi büyüyecek ve çok geniş kitlelere yayılacaktır.

En azından bizler öyle olmasını tüm içtenliğimizle diliyor ve bekliyoruz…