Çorlu Belediye Başkan Adayı Dr. Selvioğlu söz verdi

AK Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Selvioğlu, Devlet Hastanesi başhekimi iken gelen teklif üzerine istifa ederek Belediye başkanlığına AK Parti'den aday oldu. Selvioğlu, Çorlu'lara bakın hangi sözleri verdi?

Dr. Recep Selvioğlu, Devlet Hastanesi başhekimi iken gelen teklif üzerine istifa ederek Belediye başkanlığına AK Parti’den aday oldu. Dr. Selvioğlu, kısıtlı bir bütçe ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Aday Selvioğlu, projelerini icraata geçirme yöntemlerini anlattı ve Çorlulara bazı sözler verdi. Dr. Selvioğlu gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“ Bizim, projelerimizi uygulamadaki yöntemimiz;
Tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, tek tek tüm vatandaşlarımızın fikirleri ve beklentileri ışığında sorunları belirleyip, çözümleri hep birlikte üretmek.
Yılda en az iki defa tüm mahallelerde halkın karşısına geçip önce eleştirilerini ve şikâyetlerini sonra önerilerini dinleyip hesap vermek, yeni projeleri oluşturmak ve bu doğrultuda çalışmalara devam etmek.
Projeleri uygularken başarıları kanıtlanmış AK Parti Belediyelerinin deneyimlerinden faydalanmak ve konusunda uzman kişilerle çalışmak.

Söz Veriyorum;

1-Derhal, şeffaf, ulaşılabilir ve  katılımcı bir belediyecilik anlayışı hakim kılınacak. Altı  ayda bir her mahalle ve-veya  sivil toplum kuruluşlarında toplantı yapılacak. Bilgi verilecek, ihtiyaç ve istekler belirlenecek.
2-Halka hizmet ve insana yatırımla ilgili projelere öncelik verilecek.Bu çerçevede;
*Beyaz masa sistemi derhal kurularak,halkın belediyeye sorunlarını ulaştırma ve cevap alması süresi asgariye indirilecek.
*Su  %50 ucuzlatılacak
*Her mahallenin hane halkı(yaş,cinsiyet,eğitim,gelir durumu)tespit edilecek.
*Yaşlı, özürlü ve sakatlar için evde bakım, sağlık hizmeti ve sosyal yardımlar,insanlar deşifre edilmeden ayağına götürülecek.
*Kadınların,çocukların,gençlerin; kreş,etüd, eğitim,spor vb.ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mahalle konakları projesi hayata geçirilecek
*İmar plan ve tadilatları kişisel rant değil,toplumsal kazanç sağlamaya yönelik yapılacak.bol miktarda,yeşil alan,çocuk parkı ve eğitim alanı üretilecek.
*Yerli esnafın müşteri kaybının en büyük sebebi olan,şehir içi ulaşım ve otopark sorunu acilen çözülecek.
*Zaman kaybetmeden,altyapı projesi bir bütün halinde değerlendirilip gündeme alınacak.
*Yer altı  ve (çorlu deresi dahil) yer üstü sularımızın temizliği –ıslahı sağlanacak.
3-Orta ve uzun vadede,yeni sağlık tesislerinin tamamlanması (yeni devlet hastanesi, geriatri, fizik tedavi ve rehabilitasyon,psikiyatri hastaneleri) kentsel dönüşüm uygulamaları ve çevre düzenlemeleriyle çorlunun yaşanılabilirlik sıralamasında,üst sıralarda bir yerleşim merkezi olması sağlanacak.
4-Hızlı tren vb bağlantılarla hava alanının yurtiçi ve uluslarası ulaşımda daha fonksiyonel hale gelmesi sağlanacak.
Çorlu;kazandırılacak spor ve sergi tesisleri,uluslar arası balkan üniversitesi vb projelerle,uluslar arası bir marka şehir haline getirilecektir.”