Çorlu Belediyesi Reklam Panolarını kaldırıyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, görüntü kirliliğine neden olan reklam tabela ve panolarını kaldırıyor.



Çorlu Belediyesi İmar Komisyonu, Mimarlar Odası Çorlu Temsilciliği ve Çorlu Kent Konseyi'nin ortak çalışması sonucunda belirlenen reklam tabela ve panolarıyla ilgili yeni standartlar, 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.
Reklam tabela ve standartlarıyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmayan işyerleri hakkında ise cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Yapılan denetimlerde standartlara uymayan reklam pano ve tabelaları kaldırılıyor.
Zabıta Müdür Vekili Birol Uçar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Görüntü kirliliğine neden olan reklam tabela ve panolarıyla ilgili yeni düzenlemeler halk tarafından beğeniyle karşılanıyor. Yeni standartlarla ilgili düzenleme yapılan binaların dış cephelerinde gözle görülür bir değişim oldu. Bu konuyla ilgili olarak şehir merkezinde bulunan işyerlerine dokuz ay önce yazılı olarak tebligatta bulunduk. 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren denetimlerimize başladık. Standartlara uymayan reklam tabelası ve panoları kaldırıyoruz. Tüm işyeri sahipleri ve yetkili kişilerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor'' diye konuştu. aa