''Çorlu Deresi'nin ıslahı için dsi ile görüşmelerimiz sürüyor''

Çorlu Deresi'nin, kirlilik nedeniyle çevreye kötü kokular yayması ilçe sakinlerini rahatsız ediyor.


     Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, sanayi atıklarıyla kirletilen Çorlu Deresi'nin, yaz mevsiminde kötü görüntü oluşturduğunu ve kokular yaydığını söyledi.
     Derenin içinden geçtiği Sağlık Mahallesi'nde yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığını ifade eden Baysan, derenin ıslahı için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.
     29 Mart yerel seçimlerinde göreve geldiğini ifade eden Baysan, şunları kaydetti:
     ''Çok kısa bir süre önce göreve geldik. Çorlu Deresi'nin ıslahı için gereken çalışmaları başlattık. Çorlu Deresi asıl olarak Bakanlığın himayesinde. İlgili bakanlık dereler ile çalışmalarda bulunabiliyor.
     Ancak, biz belediye olarak üzerimize düşen görevlerimizi fazlasıyla yapıp, ekiplerimizle derenin ilgili alanlarında çalışmalarda bulunuyoruz. Çorlu Deresi'nin ıslahı için Devlet Su İşleri ile görüşmelerde bulunuyoruz.''
    
     -OSB VE ÇORLU DERESİNİN KİRLİLİĞİ-
    
     Sağlık Mahallesi'nde faaliyet gösteren Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Erdinç Ferliel ise Çorlu Deresi'nin kendilerinin kirletmediğini bildirdi.
     Derenin, Çerkezköy'den itibaren kirli aktığını vurgulayan Ferliel, OSB bünyesindeki fabrikaların atık sularını arıttıktan sonra dereye deşarj ettiğini ifade ederek, ''Bizim, Çorlu Deresi'ne akıttığımız su, istenilenin bile üzerindeki temizliğe sahip'' dedi.