ÇORLU SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK

 Milliyetçi Hareket Partisinin Temmuz ayı içerisinde yapacağı Çorlu İlçe kongresinde ilçe başkanlığına adaylığını basın toplantısıyla duyuran Av. Ayşe DOL Çorlu ve Trakya'nın siyasi tarihinde bir ilke imza atmış oldu. MHP'nin Çorlu ilçe kongresinin tarihi tam olarak mevcut yönetim tarafından açıklanmamasına rağmen, hareketlilik şimdiden başladı.

 

 

Şenol Goncagül/Çorlu   

 İlerleyen günlerde başka adaylarında çıkması beklenirken, ilk adım Av. Ayşe DOL’dan geldi. Kazanması durumunda Çorlu ve Trakya Bölgesinde MHP’nin gelecek yıllardaki siyasi konjektüründe önemli bir rol alacağı şeklinde değerlendirmeler, parti tabanı tarafından yapılıyor.  Kardeşler iş merkezi Beşinci katta bulunan iş yerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Çorlu ilçe başkan adayı Av. Ayşe DOL; “ Ne eski, nede yeni yönetimle bir bağım yok, hiçbir kişinin ve gurubun güdümünde olmadan, sadece parti tabanımızın isteği ve desteği ile aday oldum. Kendime güveniyorum, Kuracağımız güçlü ve saygın bir ekiple tüm zorlukları aşacağımıza ve ilk seçimlerde MHP yi Çorlu’da en iyi yere getireceğimize inanıyorum” Dedi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda MHP Çorlu İlçe başkanlığı için resmen adaylığını açıklayan Av. Ayşe DOL, düzenlediği basın toplantısında şu sözlere yer verdi; 

    “1981 Tokat doğumluyum, ilköğretimi ve lise öğrenimimi Tokat’ta bitirdim. Lisans tahsilimi ise 2005 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak tamamladım. Avukatlık Stajını 2005–2006 yılları arasında bana avukatlığı sevdiren ve avukatlığın meslek olma ötesinde “sosyal doktor” gibi algılamama yardımcı olan şükran duyduğum Tokat Barosu Avukatlarından Avukat Hakan Ahmet Bice’nin yanında yaptım.  Avukatlık görevine ise 2007 yılında Çorlu’da kendime ait büromda başladım ve savunma hakkının kutsal olduğu inancı ve idraki içinde avukatlık görevime devam etmekteyim.

   Hukuk hakkın çoğuludur. Hak ise doğuştan var olan veya elde edilen menfaatlerdir. Birtakım nedenlerle kişi hakkını koruyamamakta, kullanamamakta veya hakkı saldırıya uğramaktadır. Hakkı saldırıya uğrayan kişi Adalete başvurarak saldırıyı bertaraf etmektedir. Kişilerin hakkının var olduğunu savunan biz avukatlar ise halkın içinde olduğumuzdan duygudaşlık kurarak bazen sosyolog bazen psikolog gibi davranmak zorunda kalabiliyoruz. Bunun neticesinde halkın isteklerini, düşüncelerini, fikirlerini öğrenebilme gibi durumla karşı karşıya da kalabilmekteyiz. Bu gibi durumlar avukatlık görevimde henüz yeni olmama rağmen kitle hareketlerine eğilmemi tetiklemiştir.

   Günümüzde adaleti gerçekleştirme amacı taşıyan sistemlerdeki sorunların hukukçuları zor durumda bırakması, mevzuatın halkın isteklerine cevap veremeyişi ve halkın tepkisinin sessiz kaldığı veya yok sayıldığı bir yapı haline getirildiği bir dönem içerisinde olduğumuzdan; vatan sevgisi, millet bilinci, Türk kimliği hatta üniter yapının bozulduğunun ifade edilişi halkın tepkisi değil de ne yazık ki slogandan ibaret gibi yansıtılmaktadır. Mezkur kavramların  bir takım gruplarca oyuncak söylemmiş gibi anlatılması bizi incitmekte ve önem arz ettiğinden dolayı tepkisiz kalamayacağım sonucunu doğurmaktadır.

   Söz konusu etkenler neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi içinde yer alma duygum ağır basmıştır. Çorlu’da ikamet ettiğim için Çorlu’da yaşayan parti tabanının isteği ve teşviki ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin Temmuz ayı içerisinde yapacağı kongrede Çorlu İlçe başkanlığına aday olduğumu siz değerli basın mensuplarımızın huzurunda tüm kamuoyuna ve Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren tüm ülküdaşlarıma duyurmayı uygun gördüm. Hiçbir kişi ve grubun baskısı altında kalmadan bu davaya gönül veren kişilerin desteği ve güveni ile birlikte yola çıktım. Amacım yıkıcı değil yapıcı olmaktır. Kendime ve bana inanan, bu yolda beni destekleyen herkese güvenim ve inancım sonsuzdur. Talip olduğum görevin sorumluluğunun büyük olduğunun farkındayım. Bu bilinçle iyi bir ekip oluşturarak, ilkeli ve dürüst bir siyaset anlayışı içerisinde Çorlu’da Milliyetçi Hareket Partisini en iyi yerlere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Başta partimizin ve toplumumuzun her kesimini kapsayacak, Çorlu’muzun sorunlarını tespit edip çözüm yolları üretecek, ciddi, saygın, hiçbir şaibesi olmayan, en önemlisi kendisine ve yandaşlarına değil halkına hizmet ilkesi içinde bütünleşmiş bir yönetim oluşturarak, ilk seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisini Çorlu’da birinci parti yapmanın özlemi içerisindeyiz. Sağduyulu saygın delegemizin kongrede en iyi ve hayırlı kararı vereceğine inanıyorum Bu duygu ve düşüncelerle Temmuz ayında yapılacak olan kongremizin partimize ve Çorlu’muza hayırlı olmasını dilerim” Dedi.

   Av. Ayşe DOL  basın açıklamasından sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Hiç kimseyle bir sorunu olmadığını, kimseye bir tepkisinin olmadığını açıklayan Av. Ayşe DOL , Bayanların siyasette daha fazla yer almasını istedi. Çorlu’da son zamanlarda bayanların siyasette ve sivil toplum örgütlerinde daha fazla yer almaya başladıklarında memnun olduğunu belirterek; “ Çorlu’da ki bayanlarımız Benim gibi cesaretli bir şekilde çıksınlar, siyasette aktif rol alsınlar. Seçildiğim takdirde yönetimimizde mutlaka bayanlara da yer vereceğiz” Dedi.