Coş;"Trakya'nın en büyük öğrenci yurdunu yapıyoruz"

Coş;'Trakya'nın en büyük öğrenci yurdunu yapıyoruz'

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Valiliği Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü tarafından 31 Aralık 2008 tarihinde yapımına başlanan 500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu inşaatını ziyaret etti. Türkiye’nin en tanınmış inşaat firmalarından Ekşioğlu Yapı Sanayi A.Ş tarafından 120 şantiye personeli eşliğinde devam eden çalışmaların 2011 yılının Ocak ayında teslim edilmesi bekleniyor.

18 Bin metrekarelik kapalı alanı ile Kırklareli ve Trakya’nın en büyük kız ve erkek öğrenci kapasitesini içerisinde barındıracak olan yurdun, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü’nün de şu ana kadar yapmış olduğu en büyük proje olduğu belirtildi.             

Vali Coş’un ziyareti öncesinde gazetemize açıklamalarda bulunan Ekşioğlu Yapı Sanayi A.Ş ana müteahhitlerinden Yavuz Selim Ekşioğlu; ”Burası deprem bölgesi olmamasına rağmen inşaat, statik proje olarak çok kuvvetli ve dayanıklı bir şekilde yapılıyor. Inşaattaki demir kullanımı oldukça fazla” dedi.

30 Nisan Perşembe günü saat 17:00’da yurt inşaatını ziyaret ederek, ana müteahhit Yavuz Selim Ekşioğlu’ndan bilgiler alan Vali Coş, ayrıca inşaat çalışmaları süren yerlerdeki şantiye personeline “kolay gelsin” dileklerinde bulundu. Yurt inşaatı ziyaretinde Vali Coş’un yanı sıra, İl Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan da hazır bulundu.

Tüm inşaat çalışmaları devam eden alandaki yerleri, Ekşioğlu Yapı Sanayi A.Ş ana müteahhitlerinden Yavuz Selim Ekşioğlu ve Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan ile birlikte gezerek inşaat çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Vali Coş yaptığı açıklamada; ”Inşaatı süren kız ve erkek öğrenci yurdunun en az 500 kişilik bir kapasitesi var. Öğrencilerin her türlü rahatlığı düşünülerek 2 kişilik odalar düzenlendi. Eski koğuş usülü artık terkediliyor. Üniversitemizin gelişmesine katkıda bulunacak bir yurt yapılıyor. Müteahhit firmaya ve Il Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Buna benzer bir yurt yapılması da Lüleburgaz’da düşünülüyor. Şu an için Kırklareli Merkez’de Trakya’nın en büyük öğrenci yurdunu yapıyoruz” dedi.

Vali Coş, kısa bir süre müteahhit firma yetkilileri ile görüştükten sonra, yurt inşaatından ayrıldı.