Coşkun Aral Edirne'de iki belgesel çekti

Belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Maltepe Üniversitesi öğrencileriyle birlikte, Edirne'nin meşhur yiyeceği badem ezmesi ve tava ciğerini tanıtan iki ayrı belgesel çekti.

     Aral, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (EFOD) işbirliği ile gerçekleştirilen belgesel çekiminin iki gün sürdüğünü söyledi.
     Öğretim görevlisi olarak görev yaptığı Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirilen çekimlerin Edirne'yi en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediğini ifade eden Aral, ''Belgesel bir ay sonra İz TV'de yayınlanacak'' dedi.
     Çocukluğunda sıkça geldiği Edirne'yi belgeselinde tanıtacağından dolayı büyük onur duyduğunu anlatan Coşkun Aral, şunları kaydetti:
     ''Edirne, taşıyla, doğasıyla, insanıyla, geçmişte bırakılan izleriyle çok önemli bir il. İstanbul'un yanı başında olması, önce bir fotoğrafçı sonra bir belgeselci olarak benim dikkatimi çekmiştir. Gençlik dönemlerimde Edirne'ye en çok Kırkpınar güreşleri için gelirdim. Edirne bir çok tarihi esere sahip ama bakıldığı zaman ne yazık ki tanıtılamıyor. Ben bugün Edirne'ye gelen turist potansiyelini yetersiz buluyorum.
     Şuanda Türkiye'nin ilk ve tek belgesel kanalı İz TV'nin yayın koordinatörüyüm. Geçtiğimiz yıl Ara Güler'i EFOD'un desteği ile hayatının en önemli fotoğrafını çektiği Edirne'de konuk ettik.
     Aynı zamanda İstanbul Maltepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyim. Televizyon gazeteciliğini genç arkadaşlarımıza uygulamalı öğretiyoruz. Şehir dışındaki ilk dersimizi Maltepe Üniversitesi'nin iletişim bölümündeki arkadaşlarımız ile birlikte burada yaptık. Kış koşullarında dışarıda dolaşmak zordu. Ama önce Darülşifa'dan başlayarak Edirne'mizin küçük bir belgeselini üniversitemiz bünyesinde kanalımız İz'e kazandırdık. Bununla ilgili başka çalışmalarımız zamanla olacak. İlerleyen günlerde gazeteci yazar Çetin Altan hocamızı EFOD ile birlikte buraya getirip, onun çocukluğundaki Edirne'nin belgeselini yapmak istiyoruz.''
     EFOD Başkanı Serdar İyiiz de çekilen belgeselin Edirne için çok önemli olduğunu bildirdi.
     Coşkun Aral sayesinde iki belgesel çalışması yapıldığını belirten İyiiz, ''Badem ezmesi ve meşhur tava ciğerimizin belgesel çekimi yapıldı. Traklar, dolmen ve tümülüslerle ilgili de belgeseller çekilecek. Bu Edirne için çok önemli kazanç. Bunlarla Türkiye'ye ve dünyaya açılmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.