Cumartesi pazarında "bayram yoğunluğu"

Cumartesi pazarında "bayram yoğunluğu"

Her Cumartesi günü kurulan Cumartesi Pazarı, esnafı ve vatandaşı, bayrama bir hafta kala bir araya getirdi.

Bizlerde Cumartesi Pazarını yerinde inceleyerek pazaryerinin nabzını tuttuk. Sabahın erken saatlerinde pazaryerine gelen pazarcı esnafı önceden belirlenmiş olan yerlerine geçerek tezgahlarını açtı. Vatandaşlar her Cumartesi Pazarında olduğu gibi ilk olarak meyve ve sebze tezgahlarına yönelerek ihtiyaçları kadar alışverişini yapmaya başladı.

Bazı vatandaşların bayrama bir hafta kala giyim tezgahlarından sadece çocukları için alışveriş yapmaları gözlerden kaçmadı. Yetişkinler için satış yapılan giyim tezgahlarının büyük bir bölümü fiyatların ucuz olmasına rağmen aradığı satışı bulamadı.

Sezonluk giyim eşyalarının fiyatları esnafa göre makuldü. Fakat bazı vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi oldu. Bazı yiyecek tezgahlarında da durum hep aynıydı. Bu arada bazı esnaflar büyük marketlerin, pazarları gün geçtikçe öldürdüğünü işaret etmeden geçmediler; "Her geçen yıl bir önce ki yılı aratıyor." diyen pazarcı esnafı sıkıntılarını haykırmadan edemedi. Bayramdan bayrama iyi işler yaptığını iddia eden esnaf artık bayramlarda da aradığını bulamaz hale geldiğini belirtiyor.