Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kırkpınar'a gelecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, kabul ettiği Kırkpınar Heyeti’nin ziyaretinden onur duyduğunu belirterek 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek üzere 05 Temmuz’da Sarayiçi Ermeydanı’na geleceğini bildirdi. Kırkpınar Heyeti’nin Cumhurbaşkanı ziyareti saat 17:00’de başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Cumhurbaşkanımızı Çankaya Köşkü’nde ziyaret ederek 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinleri’ne davet ettik. Edirne’mize manevi olarak desteklerini beklediğimizi ilettik. Kırkpınar güreşlerine katılarak bizleri güçlendireceksiniz diyerek davet ettiğimiz devlet büyüklerimizi Edirne’de görmekten mutluluk duyacağız. Yağlı güreş olimpiyatlarının yapılacağı bu günde güreşin dostluk ve kardeşlik olduğunu Edirne’den tüm dünyaya hep beraber göstereceğiz. Kırkpınar davet ziyaretimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı çok memnun etti ve bu yıl 648. si yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine erken saatte geleceğini belirtti” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve Edirne ile ilgili olarak tüm sorunları detaylı olarak konuştuklarını belirten Sedefçi, Cumhurbaşkanımız, Edirne Sarayının  tamamlanması ve insanlığa yeniden kazandırılması ile birlikte Edirne için büyük bir kazanç olacağını ve Edirne turizmine ayrı bir canlılık geleceğini söyleyerek Edirnemizin dünya kenti olması için elinden geleni yapacağını belirtti. Hem Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde izlemek, hem de projelerimizi incelemek üzere 05 Temmuz Pazar günü erken saatte Edirne’de olacağını belirtti.  Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kırkpınar davetiyesi ve Kırkpınar ile özdeşleşmiş kırmızı dipli mum takdim etti. (s)