Cumhuriyetimizin 86. yılı kutlama programı belli oldu

Cumhuriyetimizin 86. yılı kutlama programı belli oldu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesinin 86. yıldönümü ilimizde de coşkuyla kutlanacak. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 86. yılı münasebetiyle gerçekleşecek olan törenlerin kutlama programları açıklandı. Programlar bir gün öncesinden başlayacak. Bu çerçevede çelenk sunma töreni 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 13:00’te Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Çelenk sunuşunun ardından saygı duruşundan bulunulacak ve saygı duruşuna muteakiben tüm katılanların iştiraki ile Istiklal Marşı’mız söylenecek. 

29 Ekim 2009 Perşembe günü ise saat 09:30’da Valilik Makamında Vali Cengiz Aydoğdu tafarından tebrikler kabul edilecek. Akabinde kutlama töreni, saat 10:00’da Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Vali, Garnizon komutanı ve Belediye Başkanının Şeref Tribünündeki yerlerini almalarınıı müteakiben tören sunucusunun çağrısı ile Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Gözde Yücesoy yönetiminde bayrama katılanlar ve tüm halkın katılımı ile Istiklal Marşı’mız söylenecek. Bu arada şanlı Bayrağımız Atatürk Anadolu Lisesi’nden görevlendirilecek 1 kız, 2 erkek öğrencisi tarafından göndere çekilecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Vali Aydoğdu tarafından yapılacak. Daha sonra ise şiirler okunacak ve Atatürk Ilköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından muhteşem bir folklor gösterisi sergilenecek. Gösterinin ardından tören geçidi yapılacak. Tören geçidine Bayrak ve flamalar, Izciler, Okullar, Askeri birlikler katılacak.

Cumhuriyetimizin 86. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyon 29 Ekim 2009 Saat 19:00’da Yazlık Polis Sosyal Tesisleri’nde yapılacak.