ÇYDD'den Pınarhisar-Ataköy'de Coşkulu 8 Mart etkinliği

ÇYDD'den Pınarhisar-Ataköy'de Coşkulu 8 Mart etkinliği

ÇYDD Kırklareli Şubesi, geleneksel hale getirdiği kırsal kesimde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlama uygulamasını yedinci yılda Pınarhisar, Ataköy'de sürdürdü. Yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ve ADD Kırklareli Şubesi üyelerinin katılımıyla 8 Mart sabahı saat 11.00'de Vilayet meydanında toplanan katılımcılar, Pınarhisar'a hareket ettiler.

Ataköy'de köy muhtarı Fevzi Karayel ve kadın, erkek tüm köylüler tarafından karşılanan ÇYDD'liler, gösterilen yakınlık karşısında duygulu anlar yaşadılar. Etkinliğin başında ÇYDD Kırklareli Şubesi'nin geçen yıllar içinde yaptığı çalışmalar slayt gösterisiyle izleyicilere sunuldu.

Ardından programın sunuculuğunu yapan Kayhan Kuralay, şube başkanı Rafet Seçkin’i davet etti. Seçkin, ÇYDD’nin nasıl bir misyon üstlendiğini, kız öğrencilerin eğitim görebilmesi için neler yaptığını anlattı,”Baba Beni Okula Gönder, Anadolu'da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak, Kardelenler, Her Kızımız Bir Yıldız, Bir Işık Da Siz Yakın" gibi derneğin geliştirdiği projeleri katılımcılara aktardı.

Daha sonra Kayhan Kuralay, 2009 yılının 8 Mart'ını Ataköy'de kutlamalarında dernek üyesi arkadaşları Nurcan Üstündağ'ın büyük katkısı ve emeğinin bulunduğunu ayrıca köy muhtarı Fevzi Karayel’in etkinliğin amacına uygun ve başarılı olarak gerçekleştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Kuralay, Türk Müziğinin 633 besteye sahip, köşe taşlarından olan Dr.Alaeddin Yavaşça’nın Ataköy'de bir konutu bulunduğunu öğrendiğinde kendisini aradığını ve 8 Mart etkinliğinde hep birlikte olmak istediklerini aktardığını, Yavaşça'nın sağlık sorunları nedeniyle şu an için gelemeyeceğini bildirdiğini ancak ilkbaharda düzenleyecekleri başka bir etkinlikte mutlaka birlikte olmak istediğini söylediğini belirtti.

Ardından günün anlamıyla ilgili konuşmayı Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Gülistan Kıymaz yaptı. Kayhan Kuralay "Kadın" adlı şiiri okudu ;

“Kadın, Dünyada yaşayan en güzel, en estetik varlık/ Kadın, En yüce görev olan anneliğin sahibi./

Kadın, Duygu teknesi, azmin efendisi, yüreğin ta kendisi./ Kadın, Özgürlüğün koşucusu, özgüvenin temsilcisi. /Kadın, Savaşın askeri, barışın ayak sesi./ Kadın, Aşkın simgesi, sevginin dünyası./ Kadın,

Her mekanın güzel kokusu, doğan günün ışığı./ Kadın, Havadaki nefes, erkeğine en hoş ses./ Kadın,

Gülen yüzün aydınlığı, atılan sevinç çığlığı./ Kadın, Her işin emekçisi, vefanın ayrılmayan bekçisi./ Kadın, Fedakarlığın öznesi, eziyetin yüklemi./ Kadın, Törelerin kurbanı, kaderinin kölesi./ Kadın, Başa taç edilmesi gereken ama göz ardı edilen yaşamın en kıymetlisi.”

Programın son bölümünde Kırklareli Üniversitesi öğrencileri Cüneyt Kırlı, Ayşegül Morbel, Samet Gezer Emre ve Ahmet Yılmaz sahne alarak mükemmel bir müzik dinletisi sundular. Ataköy'lü hanımlar söylenen şarkılara alkışlarıyla ve vokal yaparak eşlik edip hoş dakikalar yaşadılar. Dolu dolu üç saat süren etkinlik Ataköy'lü hanımların imeceyle yaptıkları yiyeceklerin hep birlikte yenmesi, köyün gezilmesi ve vedalaşmayla son buldu.