Daha kaç kişinin ölmesi lazım?!

Gazetemizde defalarca yer verdiğimiz halk arasında üstü kapalı dere olarak bilinen derenin Akalar Mahallesindeki başlangıcındaki açık kısımdan düşerek ablasının hayatını kaybettiğini belirten Serkan Düzyol '30 yıldır hiçbir şey değişmedi' dedi.

Kırklareli Akalar Mahallesi Söğüt Çeşme mevkiinden başlayan üstü kapalı derenin açık kısım olan başlangıcında hayatını kaybedenlerden biri olan Tülay Düzyol’un kardeşi Serken Düzyol, kendisinin çok küçük yaşta iken bu olayın başına geldiğini belirterek şunları kaydetti; “Yaklaşık 30 yıl önce ailece burada bulunan bahçemize geldik. Ablam burada dolaşırken düştü ve beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Bu bizim için çok üzücü bir olay oldu. O gün 5 yaşında olmama rağmen ablamın vefatı hala gözümün önünden gitmiyor. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen hala buranın etrafını kapatmak için herhangi bir çalışma yapılmıyor. İnsan hayatını tehdit eden yerler birilerinin başına bir şey gelmeden önlem alınmıyor. Burada ise bizim haricimizde başka canlarda yandı. Daha ne olmasını bekliyorlar anlam veremiyorum”.
Küçük kızıyla kendisine ait bahçesine, kızı da orada oynar diye gelmeye korktuğunu söyleyen Düzyol, derenin kenarında dolaşan mahalle sakinlerinin çocuklarını gördüğünde de düşecekler diye çok korktuğunu ifade etti ve etrafına çekilecek bir telin dahi çok faydalı olabileceğini söyledi. Mahalle sakinler, derenin bu kısmı yüzünden birkaç kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyorlar. (ay)