Davullu zurnalı festival tadında açılış

Davullu zurnalı festival tadında açılış

Kırklareli Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş’un talimatlarıyla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yer tahsisi ve Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in araştırmaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merkez Halk Eğitim Merkezi çalışanlarının gayretli çalışmalarıyla tamamlanan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el ürünleri tanıtım ve satış yerinin dün 14:30 sularında kutlama ve törenlerle açılışı gerçekleşti. Açılışa katılanlar arasında; Vali Yardımcısı Abdurrahman İnal, Cumhuriyet Başsavcısı Esad Semerci, Tredaş İl Müdürü Mesut Çamdere, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Mahalli İdareler Müdürü Aleeddin Ikican büro ve daire amirleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Akabinde Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit konuşma yaptı. Ecevit konuşmasında ise şunlara yer verdi: “Büyük dinleri, büyük uygarlıkları, Rönesansı, Reformu, demokrasiyi doğuran ve yaygınlaştıran geniş kapsamlı hareketlerin tümü, yetişkinlerin öğrenme ve yetişme yeteneği üzerine kurulmuştur. Öte yandan günümüzdeki bilimsel, teknolojik, kültürel, ekonomik ve toplumsal değişimler bireyleri dolayısı ile toplumları dinamik olma zorunluluğu içerisinde bırakmaktadır. Bu zorunluluk içerisinde yetişkinlerin bilinçlendirilmesi eğitim sistemimiz içerisindeki en önemli konulardan biri olmuştur. Bu bağlamda ilimiz Halk Eğitim Merkezlerinde son 3 yılda 1368 kursta 29428 vatandaşımız eğitim görmüştür. Projemiz ve açılan Tanıtım ve Satış Yeri hakkında kısaca bilgi arz etmek istiyorum. Halk Eğitim Merkezleri vasıtası ile düzenlenen kurslara devam eden vatandaşlarımızın üretkenliğini arttırmak ve kurslarda yapılan ürünlerin satışının sağlanarak aile ve toplum ekonomisine katkıda bulunabilmek projemizin genel amacıdır.

 Bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslarla vatandaşlarımızın üretkenliğini arttırabilmek, yöresel el sanatlarını yaşatabilmek, Halk Eğitim Merkezlerinin marka olmasını sağlayabilmek iş Kurumu ile düzenlenen kurslar vasıtası ile vatandaşlarımızın aile bütçesine katkı sağlayabilmek Il ve ilçede "Halk Eğitim Merkezlerinin Ürün Tanıtım ve Satış Yerlerini" açabilmek, Halk Eğitim Merkezi Ürün Tanıtım ve Satış Yerinde sergilenen ürünler vasıtası ile Kırklareli tanıtımına katkıda bulunabilmek, Halk Eğitim Merkezi Ürün Tanıtım ve Satış Yerinde Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerinin tanıtımını yapabilmek, Halk Eğitim Merkezi Ürün Tanıtım ve Satış Yerinde Halk Eğitim Merkezi kurs kayıtlarını alabilmek, Cezaevinde ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslarda hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin ekonomik getirişini yine onlara döndürebilmek, ilimizde yapılan bu çalışmaları Sınır Ötesi İşbirliği Projesi haline getirerek yetişkin eğitimi ve ürünlerin pazara sunulması konusunda deneyim paylaşımını sağlayabilmek ve Halk Eğitim Merkezi Ürün Tanıtım ve Satış Yerinde Türkiye Okuyor Kitap Okuma Kampanyası dahilinde İrtibat Bürosu olarak hizmet verebilmek gibi hedeflerimiz bulunmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Ürün Tanıtım ve Satış Yerinin aynı zamanda kadın girişimciliği adına da ülkemizdeki önemli örneklerden biri olacağı düşüncesi içerisindeyiz. Katkılarından dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kutlama mesajlarının ardından Daha sonra Herkes Için Spor Federasyonu Temsilcisi günün anısına Halil Ecevit’e hediyesini takdim etti. kutlama mesajlarının ardından Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin güzel bir folklor gösterisinin akabinde ise Kırklareli Erikler Ilköğretim Okulu öğretmeni Demet Çırak nefis bir nostalji rüzgarı estirdi. Akabide ise Ahmet Yener ilköğretimokulu öğretmenlerinden Semra  ateş konser verdi. Emekli öğretmen Aşık Sarıcakız’ın vermiş olduğu müzik ziyafetinden sonra ise katılan sanatçılara günün hatırasına hediyeler sunuldu. Açılışını Abdurrahman Inal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit gerçekleştirdiği açılış bol satışlar olması temenni ve dilekleriyle sona erdi.