Davut Çalışkan'lı Milli Takımımız, Fransa'da yarı finale yükseldi

Davut Çalışkan'lı Milli Takımımız, Fransa'da yarı finale yükseldi

Genç Erkekler Dünya Şampiyonası’na katılan 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Fransa’da, grup ikincisi oldu ve yarı finale kaldı.

Takımda, Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımımızın başarılı oyuncusu Davut Çalışkan da yer alıyor. Çalışkan, başarılı performansı ile dikkat çekerken, takımımızın en önemli üyeleri arasında bulunuyor.

Başkent Paris’te geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan şampiyonaya, milli takım ile ev sahibi Fransa’nın yanı sıra Avustralya, Brezilya, Rusya, Malezya, Ispanya, ABD, Japonya, Kanada, Meksika ve Isveç katıldı.

Buna göre Salı günü oynadığı ilk maçında ev sahibi Fransa’yı 88-52 yenen Milli Takımımız, Kanada’yı da 76-61 mağlup etmesini bildi.

Japonya’yı da yenerek (72-49) galibiyetler serisini sürdüren Milli Takım, Cuma akşamı Meksika ile karşı karşıya geldi. Meksikayı da, 72-48 gibi bir skorla farklı mağlup eden, temsilcilerimiz Isveç’e 70-60 yenilerek ilk mağlubiyetlerini aldılar. Bu başarılı sonuçlarla grup ikincisi olan Milli Takımımız, yarı finale yükselmeye hak kazandı.

Şampiyona 15 Temmuz’da sona erecek.

Genç milli takımımız geçtiğimiz yıl Adana'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda büyük başarı göstermiş ve Ispanya'nın ardından turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı.

Ay - Yıldızlı ekibimiz bu sonuçla Fransa'da pazartesi günü başlayacak olan Dünya Şampiyonası'na direkt olarak katılmaya hak kazanmıştı.