Dedeoğlu; "Biz çocuklarımızın emperyalist güçlerin kalkanı olmasına izin vermeyeceğiz"

Dedeoğlu; 'Biz çocuklarımızın emperyalist güçlerin kalkanı olmasına izin vermeyeceğiz'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, Genel Merkez adına bir basın açıklaması yaptı. Hakan Dedeoğlu, bürosunda yaptığı açıklamasında, çocukların emperyalist güçlerin kalkanı olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti;
"Emperyalist güçler, 4 Temmuz 2003 tarihinde Orta Doğu'da haritaların yeniden çizildiği bir dönemde, bir yandan "küreselleşme" ve "yenidünya düzeni" çığlıkları atarken, diğer yandan Orta Doğu'da masum insanların ölülerinin üstünde oynadıkları oyunlara ve bu bölgedeki paylaşıma karşı duran güçlere gözdağı vermekten de geri kalmamışlardır.
Bizler, Atatürk'ün "Yurtta Barış Dünyada Barış" ülküsünü, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden bildik. Dün, Orta Doğu'da petrol ve kan üstüne kurulu hayallerini yaşama geçirmek için savaş çığlıkları atan "ABD'nin bu yöndeki planının içerisinde yer almayacağız, biz çocuklarımızın emperyalist güçlerin kalkanı olmasına izin vermeyeceğiz" dedik.  Emperyalist güçlerin teskerelerine "hayır" dedik. Bizim bu onurlu duruşumuza karşılık, 4 Temmuz 2003 tarihinde Süleymaniye'de, bağımsızlığımızın bekçisi olan Atatürk'ün askerlerinin başına çuval geçirilerek Ulusumuza gözdağı verilmek istenmiştir. Biz bu ülkenin çocukları olarak hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Dün Süleymaniye'de başımıza çuval geçirenler, yurtsever aydınlarımızın, bilim insanlarımızın ve askerlerimizin başına çuval geçirmeye devam ediyorlar. İnanıyoruz ki sonunda galip gelen gene biz olacağız. Yüreğimizde yaşattığımız yurt sevgisi ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıktaki kararlığımız, başlıca güvencemizdir. Tüm Atatürkçülerin, ulusal onurumuzun korunmasındaki ve bağımsızlığımızın savunulmasındaki kararlılıklarını asla elden bırakmayacaklarına yürekten inanmaktayız."