Dekan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı göreve başladı

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı görevine başladı.

Geçtiğimiz günlerde Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı 29 Ocak Perşembe günü saat 13.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü binasına geldi. KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ile görüştü. Dekan Duralı kendini şöyle tanıttı;
“1947 Zonguldak doğumluyum. İstanbul Üniversitesi’nde okudum. Yine İstanbul Üniversitesi’nde asistan olarak görev yaptım. 1977’de doktor olduktan sonra yurt içinde ve yurt dışında birçok Üniversitede misafir öğretim görevlisi olarak ders verdim. Şimdi ise burada olmaktan mutluyum. Kırklareli Üniversitesi için çok özel düşüncelerim var. Üniversitemizde Felsefe Bölümünün açılmasını gerekli mercilerden talep edeceğim. Çünkü benim bölümüm Felsefe. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir bölüm olan Balkan Dilleri bölümünün de açılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Kırklareli Balkan Ülkelerine yakınlığı ile dikkatleri üzerine çeken bir yer. Tabiî ki bunlar benim düşüncelerim. Ben sadece memurum. Ben düşüncelerimi aktarırım ve uygun görülürse yapılır.

*Arkeoloji bölümü açılmalı

Kırklareli duyduğum kadarıyla tarih öncesi Arkeoloji bakımından da çok zengin bir yer. Bildiğim kadarıyla Traklarla ilgi çok önemli kalıntılar bu bölgede bulunuyor. Böyle bir bölgede yer alan üniversitede Arkeoloji bölümünün olması gerektiğini düşünüyorum.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Öncelikle Dekanımızın Üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dekanımızın buraya atandığını duyduğumuz zaman Üniversitemiz bünyesinde görev yapacak olması bizleri gerçekten heyecanlandırdı. Beraber çalışarak Kırklareli Üniversitesini çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz” dedi.(ay)