Demiraco'nun "Trakya'nın Renkleri" adlı kitabı çıktı

Demiraco'nun 'Trakya'nın Renkleri' adlı kitabı çıktı

Önadım Medya Grubumuz bünyesinde yer alan Önadım ve Kırklar Haber gazetelerinin düzenli köşe yazarı Şair- Yazar Selahattin Demiraco “Trakya’nın Renkleri” kitabını Bellek Yayınları’ndan çıkardı. Demiraco’nun Önadım Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığı dönem itibariyle 8.’nci, yazarlık hayatının ise 11.’nci kitabı olan “Trakya’nın Renkleri”, Trakya genelindeki kültürel ve sanatsal faaliyetleri ön plana çıkarıyor. Idolü olan Evliya Çelebi gibi Trakya’yı karış karış gezen emekli Tarih Öğretmeni Selahattin Demiraco, kitabında gezi makaleleri ile birlikte güzel ve anlamlı şiirlerine de yer veriyor. Toplamda 181 sayfalık kitabının kapağına Kırklareli Tren Garı Binası’nı taşıyan Selahattin Demiraco, Kırklareli ve Trakya genelinde yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra gezdiği yerlerdeki insanlarla da kısa söyleşiler yaparak geleceğe önemli belgeler taşıyor.

“Trakya’nın Renkleri” kitabında Demiraco ilk olarak “Güne gülümseyerek başla” şiiri ile okuyucularına merhaba diyor. Selahattin Demiraco sunuş bölümünde ise 50 yaşında şiire sevdalandığından, geçmiş günlerden ve dinlediği efsanelerden bahsediyor. Kitabında Kırklareli tarihine de değinmeden geçmeyen Demiraco, Kırklareli ilçelerinden, doğal ve turistik güzelliklerinden de söz ediyor.

Kırklareli Merkez ilçede yer alan liselerin tarihçelerini ele alıyor. Trakya genelinde gezdiği muhtelif yerleşimleri not şeklinde kaleme alan Demiraco, diğer kitaplarında olduğu gibi “Trakya’nın Renkleri”nde de bunu başarıyla uygulamış.

Yıllardır Trakya’yı karış karış dolaşan Demiraco, kaleme aldığı yazıları rutin aralıklarla kitaplaştırarak çalışmalarını birarada harmanlamış oluyor. Demiraco’nun “Trakya’nın Renkleri” kitabının arka kapağını 1770 tarihli Edirne Vilayeti Şalnamesi’ne bağlı harita süslüyor. Geçtiğimiz günlerde çıkardığı kitabının son sayfalarında ise “Trakya’nın Renkleri”ne maddi ve manevi olarak katkıda bulunan kişi, kurum ve şirketlere yer veren Selahattin Demiraco, birbirinden güzel gezi notları, makaleleri ve şiirlerinin yer aldığı “Trakya’nın Renkleri” ile okuyucularını selamlıyor.