Demirköy Fatih I.Ö.O.'nda Gençlik ve Terör semineri

Demirköy Fatih I.Ö.O.'nda Gençlik ve Terör semineri

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerde düzenlenen gençlik ve terör seminerinin sonuncusu Demirköy'de yapıldı. Demirköy Emniyet Amirliği'nin de katkılarıyla Fatih Ilköğretim okulu toplantı salonunda yapılan semineri, Kırklareli il Emniyet Müdürlüğü'nden Ramazan Eskin (terör şube) Ali Erhan (bilgi işlem) Olcay Çetinbaş (Olay yeri inceleme) katılan memurlar tarafından sunuldu.

Saat 15.00'de başlayan seminerde, saygı duruşu ve istiklal marşı, klip ve film gösterisi ve konferans sunumu yapıldı. Sunumda terör konusu ana hatlarıyla; terör ve terörizmin kavramı, terörizmin tanımı, amacı, ülkemizde terörün tarihi gelişimi, terörizmin başlıca amaçları, terörizmin temel özellikleri, terörizmin türleri, uluslar arası terör, terörizmin nedenleri ve terörün gençlik ilişkileri hakkında slayt eşliğinde anlatıldı.

Seminere öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdiler. Seminer sonrası Terör Şube'den Ramazan Eskin tarafından öğrenci ve öğretmenlere kalem ve terör oluşumunu anlatan "Yarınlarımız için teröre hayır" broşürleri dağıtıldı. Samimi bir ortamda geçen seminerin sonunda öğrenci ve öğretmenler memurlarla anı fotoğrafı çektirdiler. Seminer saat 16.30 da sona erdi.