Demirköy İlçe Özel İdaresi'nin kullanılmayan dört dükkanı ve düğün salonu Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredildi

Demirköy İlçe Özel İdaresi'nin kullanılmayan dört dükkanı ve düğün salonu Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredildi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı üçüncü birleşimi dün Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi salonunda yapıldı. Saat 10.30’da gerçekleşen toplantı yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 28/01/2009 tarih ve 295 sayılı ilimiz Pınarhisar Ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde, 2009 yılında görev yapmak üzere bir hayırsevere vatandaşın seçilmesi teklifi görüşüldü.

Madde ile ilgili olarak meclis üyesi Ibrahim Tezan “Şimdi bu maddeyi tek taraflı değerlendirirsek, seçim yaparsak bunun yankıları büyük olur. Kanun tektir, birdir. Kanun değişmez. Eğer bu görüşülecekse bunu erteleyelim. Vize ile birlikte görüşelim. Bunu ikisi birarada Pınarhisar ve Vize olarak görüşelim.” dedi.

Meclis Başkanı Sadık Aykanat ise madde ile ilgili olarak “Bu yeni çıkmış bir kanun. Eğer burada il genel meclisi üyelerinin görev yapması sakıncalıysa bende çekiliyorum.” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından ise Pınarhisar ve Vize ilçelerine mütevelli heyetinin aynı zamanda seçilmesi kabul edildi.

Üçüncü maddenin görüşülmesinin ardından ise gündenim dördüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 03/02/2009 tarih ve 343 sayılı, ilimiz Demirköy ilçesinden bulunan Il Özel Idaresine ait işhanı binasının alt katında bulunan eski öğretmenevi olarak kullanılan bölümün yanındaki dört odanın kurs yeri olarak Demirköy Ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Madde ile ilgili olarak Demirköylü Il Genel Meclisi üyesi Saffet Üresin “Dördüncü madde de Demirköy Halk Eğitim Merkezi’nin talebi var. Yine gündemimizin beşinci maddesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin aynı yerler için talebi var. Biz bu yerleri Köylere Hizmet Götürme Birliğine verelim. Dört ve beşinci maddeleri birleştirelim, Bu yerleri köylere hizmet götürme birliğine, oaradan da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne verelim.” dedi.

Saffet Üresin’in görüşlerini belirtmesinin ardından gündemin beşinci maddesi olan Il Özel İdaresi’nin 03/02/2009 tarih ve 344 sayılı, ilimiz Dereköy ilçesinde bulunan Il Özel Idaresine ait işhanı binasının zemin katında bulunan dört adet dükkanın Demirköy ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde ilçede açılacak olan seramik kursunda kullanılmak üzere köylere hizmet götürme birliğine kullanım hakkının bedelsiz olarak devredilmesi ve işhanı binasının birinci katında bulunan büyük salonun düzenlenecek olan düğün, toplantı, etkinlik vb. faaliyetlerde kullanılmak üzere köylere hizmet götürme birliğine kullanım hakkının bedelsiz olarak devredilmesi teklifinin görüşmesi okundu.

Daha sonra söz alarak konuşan meclis üyesi İbrahim Tezan “Iki maddeyi birleştirmemiz iyi oldu Bu bina uzun zamandır kullanılıyor fakat bakımı yapılmıyordu. Kiraları doğrı düzgün toplamıyor. Saffet arkadaşımızın önerisi çok doğru. Biz bütün giderler dahil olmak üzere bu binayı ücretsiz olarak vereceğiz. Binanın her türlü sorunundan Köylere Hizmet Götürme Birliği sorumludur. Düğün salonunda 100 TL karşılığında kiraya verilmesi uygundur. Maddeye olumlu oy vereceğimi belirtmek istiyorum.” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından gündemin dört ve beşinci maddeleri birleştirilip oy birliğine sunuldu. Demirköy İl Özel İdaresi İşhanı binasında bulunan dört dükkan ve düğün salonu oy birliğiyle Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredildi. İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı üçüncü birleşimi dört ve beşinci maddelerin birleştirilip görüşülmesi ile son buldu. Il Genel Meclisi’nin Şubat ayı dördüncü birleşimi bugün saat 10.30’da gerçekleşecek.