Demirköy MHP Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz'dan dayanışma yemeği

Demirköy MHP Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz, Bahama Restaurant' da Belediye Meclis Üyesi Adayları ile İl Genel Meclis Üyesi Adaylarına dayanışma yemeği verdi.

 

Aydeniz Dereli – İsmail Bozbaşak

Nezih bir ortamda gerçekleşen yemekte Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz ile bir söyleşide bulunduk.

* Yavuz; “Bıraktığım yerden devam edeceğim”

Seçimlere bir aydan az bir süre kala Demirköy’deki seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Yavuz şunları söyledi;
”Arkadaşlarımızla bu akşam bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek seçim çalışmaları hakkında görüşerek çalışma programımızı daha nasıl hızlandırırız, bir yol haritası çizmek için toplandık. Seçim çalışmalarına gelince biz seçim çalışmalarımızı bir ay önce başlattık. Çok da iyi gidiyoruz. Halkımızın bize olan teveccühü bizi memnun ediyor, bize güç veriyor. Merkez’de ki çalışmalarımız devam ederken köylerde ki çalışmalarımızda hız kazandı. İl Genel Meclis adaylarımız köylerimizi gezerek çalışmalarına başladılar. Milliyetçi Hareket Patisi olarak Allah nasip ederse 29 Mart günü seçimleri kazanarak hem belediyeyi, hem belediye meclis üyeliklerini, hem de il genel meclis üyeliklerini alacağız” dedi. Daha sonra görüştüğümüz MHP Demirköy Belediye Meclis üyesi birinci sıra adayı Fatma Yürük “ Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz Bey’in dürüstlüğüne güvenerek ben bu yola çıktım. Ben eski siyasetçiyim. 15 yıl aktif siyaset yaptım. Bu dördüncü dönem için adaylığımdır. İki dönem Belediye Meclis üyeliği yaptım. Bir dönem beklemedeydim. Bu sefer Allah’ın izni ile bıraktığım yerden devam edeceğim. 5 yıl önce bıraktığımız işler nasıl bıraktıysak aynen öyle duruyor. Hatta daha harap olmuş bir vaziyette. En büyük problemimiz sudur. 1994’de susuzluktan dolayı siyasete girmiştim. Ama hala aynı sorunumuz devam ediyor. Ben bir Demirköy’lü olarak Vali Bey’in önünde Milletvekillerinin önünde ve tüm bürokratların önünde utanıyorum. Her tarafımız su ama bizim çeşmelerimizde su yok. Ben üçüncü kat da oturuyorum koca yaz susuzluk çekiyorum. Su geldiği zamanda kirli oluyor. Bu konuda Muhlis Bey’den aldığım söz üzerine ve onun hakikaten güvenilir bir adam olduğundan dolayı Demirköy’e temiz ve sağlıklı su içirmek üzere yola çıktık. Allah’ın izni ile biz bu su sorununu bir yıl bile sürmeden bitireceğiz. Demirköy’e çamurlu suyu içirmeyeceğiz artık. Muhlis Bey’in mesleği gereği bu konulara vakıf olmasından ötürü bu sorunu biz en kısa sürede çözeceğiz” dedi. Son günlerde Demiröy’de konuşulan “Demirköy’ü Demirköylüler yönetsin yabancılar yönetmesin” konusu ile ilgili olarak açıklama yapan Muhlis Yavuz ”Ben bu söylenenleri ciddiye almıyorum. Ben bu söylenenleri de söylenmiş olarak kabul etmiyorum. Söyleyenlerin tabiî ki kim olduklarını biliyorum fakat burada isim zikretmek istemiyorum. Sadece şunu söylemek isterim çok güzel bir söz var,  “Söyleyen adama bakarım adam mıdır, söylenen söze bakarım söz müdür?”.
Ben 26 yıldır Demirköy’lüyüm. Demirköy’de evlendim. Demirköy’de çoluk çocuğum var. Sonra ben Türk Bayrağı nerede sallanıyorsa ve neredeyse bende oralıyım. Bayrağın dalgalandığı her yer benim memleketim. Erzurum muş, doğuymuş, batıymış benim için hiç fark etmez” diye konuştu. Bunun akabinde bir cevapta Fatma Yürükten geldi. Fatma Hanım” Bunu dikkate almak için bir mantıklı bir şey yok. Böyle baktığınız zaman Muhlis Bey’in etrafına hepsi Demirköy’lüdür. Ben Yugoslavya göçmeniyim. Arkadaşlardan Bulgaristan kökenli olan var. Demirköy’de zaten yerli kimse yok hepimiz Rumeli’den gelmişiz yani dışarıdan gelmişiz. Öyle bir şey olmuş olsaydı ben kızımı Erzurumlulara vermezdim. Ben Muhlis Beylere kızımı İstanbul’da Erzurumlulara verdim. Onların bu söylediğini ben söylemeye dahi utanıyorum. Yok dışardan gelmişler falan. Bunlar ayıp şeyler konuşulmayacak şeyler” dedi.


* Birkay; “Orman köylüsünün dertleriyle ilgileneceğiz”

Bu konuşmaların ardından son olarak görüştüğümüz İl Genel Meclis üyesi birinci sıra adayı Selahattin Birkay görüşlerini şöyle ifade etti;
“Orman köylüsünün derdi çok. Vaili fiyatlar konusunda Orman köylüsünün derdi çok. Orman Bakanlığı bütçesi konuşulurken bir heyet kurup gitmek gerekir. Bu konu ile ilgili olarak Başmüdürlüğe giderek bu konuyu çözmek ilk işimiz olacak. İkinci işimiz Demirköy’deki sağlık ocağını, sağlık merkezi haline getireceğiz. En büyük eksikliğimizden biride bu. Mesai saatinden sonra halkımız çok zor durumda kalıyor bu konuyu çözeceğiz. Köy muhtarları ile sürekli iletişim halinde olacağız. Orman köylüsünü destekleme adına kurulan kooperatifimize de el atacağız. Bazı kesimler kendi çıkarı için faaliyetleri yürütüyor. İnşallah bunu da rayına sokacağız” dedi. Bu konuşmaların ardından AK Pati ve CHP seçim bürolarını ziyarette bulunan MHP’li adaylar tüm adaylara başarılar dileyerek demokrasinin güzelliklerini aktarmış oldular.
MHP Demirköy İL Genel ve İlçe Meclis listeleri de şöyle;
İl Genel Meclis adayları; Selahattin Birkaya, Levent Baybaş.
Belediye Meclis adayları; Fatma Yürük, Yüksel Cak, Turgut Okkerman, Osman Çalışkan, Ali Patan, Baki Yüzüak, Kenan Yangır, Mahir Uslu.