"Demirköy'ü halkımızla beraber yönetmek istiyoruz"

CHP'nin Demirköy Belediye Başkan adayı Tarık Sayılgan, Demirköy ile ilgili bazı projelerini anlattı. Sayılgan, en önemli hedeflerinin Demirköy'ü Demirköylüler ile birlikte yönetmek olduğunu söyledi.

Aydeniz Dereli

CHP Demirköy Belediye Başkan adayı Tarık Sayılgan, Demirköy ile ilgili projelerde fazla hayalci olmayacaklarını belirterek; “Yapamayacağımız şeylerin sözünü halkımıza vermek istemiyoruz. Neyi yapabileceksek onun sözünü vereceğiz” dedi.
Demirköy’ün en büyük probleminin su olduğunu söyleyen Tarık Sayılgan, “Mevcut şebekemiz yeterli değil, barajımız yeterli değil. Bunun yanında artıma tesisi gerekiyor” dedi.
Demirköy’ün, göç veren bir ilçe olduğunu belirten Sayılgan gençleri ilçede tutabilmenin çarelerini arayacaklarını dile getirdi.
“Eğitim ile ilgili projelerimiz var, özellikle dershane konusunda. Çünkü buradaki birçok öğrencimiz dershane sıkıntısı çekiyor ve Merkez ilçe ile Lüleburgaz gibi uzak yerlere gitmek zorunda kalıyor” diyen CHP adayı Sayılgan;
“Vatandaşlarımız ile ilgili sosyal projelerimiz olacak. Tüm vatandaşlarımıza belediyecilik hizmetini, dürüst, eşit ve şeffaf bir biçimde verme gayretinde olacağız. Belediyemiz ile ilgili halk toplantılarını biz her ay yapmayı düşünüyoruz. Artık belediye ile ilgili harcamalar, ihaleler.. bunları da vatandaşın gözü önünde yapılacağının sözünü veriyoruz. Belediyeciliği, hizmeti biz vatandaşımızla birlikte onları da ortak edip yapmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte diğer projelerimizi açıklayacağız. Halkımızı, ilçemizi beraber yönetmeye davet ediyorum. Seçilmiş muhtarlar ve il genel meclis üyeleri ile birlikte, halkımızla birlikte ortak çalışacağız. Bu bir hizmet yarışıdır, bu hizmet yarışında tüm adaylara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Tarık Sayılgan kimdir?

1962 yılında Demirköy’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Demirköy’de tamamladı. Liseyi Kırklareli Ticaret Lisesi’nde okudu ve buradan mezun oldu. Askerlik görevinden sonra ticaret hayatına atıldı ve hala Demirköy’de ticaret ile uğraşıyor. Evli ve 2 erkek çocuk babası.