Demirköy'ün sahası var, takımı yok

Demirköy'ün sahası var, takımı yok

Kırklareli’ne bağlı Demirköy ilçesinin futbol sahası var, ama iki yıldır amatör ligte takımı yok. Gazetemiz Demirköy temsilcisi Nihat Evren’e açıklama yapan Demirköysporun eski antrönörü Kenan Yankır;“Demirköyspor kulubü 1976’da kuruldu. Kurulduğu günden itibaren büyük başarılara imza atan Demirköyspor kulubü zaman zaman profosyonel lige futbolcu da verdi.

Ama üç yıl önce maddi sıkıntılar yüzünden ligi yarıda bıraktı, iki sezon da lige girmeyip Demirköylü spor severleri hayal kırıklığına uğrattı.

Spor sahasında yapılan tesisler çürümeye terk edildi. Gençler meyhane ve kahvehane köşelerinde  zaman öldürüyor. Sosyal faaliyetlerinden yoksunlar. Sağlıklı gençlik yetiştirilemez oldu. Bazı köy ve beldelerin iki takımı bulunmasına rağmen, Demirköy’ün lige katılmaması, Demirköylü spor severleri ve gençleri çok üzmektedir. Spor kulübü kağıt üzerinde varlığını sürdürmektedir. Bazı kişiler spor kulübünü tekeline almış, hiçbir faaliyet yürütmemektedirler. Istifa etmek bir erdemdir. Görevini yapmayanlar, istifa etmek zorundadır. Başkanı istifaya davet ediyoruz. Görev yapamayanlar, görevi yapanlara devretmelidirler” dedi.