Demokrat Parti ile birleşme hazırlığında olan ANAP'ta Ilçe Başkanlığı seçimi vardı

Demokrat Parti ile birleşme hazırlığında olan ANAP'ta Ilçe Başkanlığı seçimi vardı

Geçtiğimiz Pazar günü merkez ilçe başkanlığı seçimine giden Anavatan Partisi Kırklareli teşkilatı, tek aday olan Orhan Genç’i merkez ilçe başkanı seçti. Önümüzdeki günlerde Demokrat Parti ile birleşmeye hazırlanan ANAP’ın kongresi samimi bir havada geçti.

Anavatan Partisi’nin Merkez Ilçe 10. Olağan Kongresi, geçtiğimiz Pazar günü Inci Pasajı’ndaki Parti Il Başkanlığı’nda gerçekleşti. Saat 10:00’da planlanan kongre, çoğunluk sağlanamadığı için öğleden sonra saat 13:00’a ertelendi.

Saat 13.00’da delege ve partililerin toplanmasının ardından gündeme geçildi. Ilk olarak kongre başkan ve başkanlık divan seçimi yapıldı. Divana oy birliği ile divan başkanı olarak Ali Gökçen, katip üye olarakta Hasan Savaş Dursun ve Selahattin Dikbaş önerilerek kabul edildi.

Gündem saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile devam etti. 

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve raporlar üzerinde görüşmeler yapıldı.

Ardından Divan Başkanı Ali Gökçen bir konuşma yaptı. Gökçen, gündemin siyasi konuşmalar maddesi kapsamında yaptığı söylemlerde; partililerin birleşme sürecine girdiğini, bu geçiş döneminde dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

 Geçmiş yıllarda kongrelerin büyük salonlarda yapıldığını; şimdi ise kongreyi bile küçük bir büroda yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan birleşmeden sonra partiye olan ilginin artabileceğini belirtti.

 Iktidar partisinin artık popülaritesini yitirdiğini söyleyen Gökçen, halkın bir geçiş döneminde olduğunu ve kendilerinin bu geçiş sürecinde iyi bir politika izlemeleri gerektiğini vurguladı. Bu konuşmanın ardından seçim kurulunun yönetiminde oylama gerçekleşti.

Oylama sonucu tek liste aday olan Orhan Genç ve yönetimi 30 oyla Merkez Ilçe Başkanlığı’na seçildi.

Işte Anavatan Partisi merkez ilçe başkanı Orhan Genç’in listesindeki isimler;

Yönetim kurulu asil üyeleri; Ali Turgan, Hakan Kuşeri, Hüsnü Çakır, Metin Nuryağdı, Erdal Bulur, Adem Sayan, Talat Zaralı, Remzi Canlı, Casim Çıldır, Aydın Doğan, Hüseyin Esen, Cemali Ilgın, Celil Tezeren,

Yedek Üyeler; Ahmet Gümüş, Abil Destan, Mehmet Mermer, Hasan Yener, Feridun Kay, Ercan Sabri Sırmakeş, Ali Bolpaça, Şeref Kurt, Hayati Çavga, Hasan Kopuk, Engin Karabulut, Şükrü Yalap, Nail Özçelik, Ersen Hoşten, Ercan Çetin.