"Demokratik açılımı kamuoyuna da anlatacağız"

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Pazar günü Kırklareli'ne gelerek AK Parti teşkilatını 'Demokratik Açılım' konusunda bilgilendirdi. Bakan Dinçer, yakın bir zamanda bunu kamuoyu ile de paylaşacaklarını belirtti.


 
HABER MERKEZİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer 15 Kasım 2009 Pazar günü saat 12.00’de Kırklareli KİPA Alışveriş Merkezi karşısında AK Parti İl Başkanı Yurdaer Ulus, AK Parti İl Teşkilatı, İlçe teşkilatları ve AK Partili Belediye Başkanları tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Bakan Dinçer Kırklareli Polis Evi Tesisleri’ne geçti.
Bakan Dinçer’i burada Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından karşıladı.
Polis Evi Tesisleri’nde öğle yemeği yedikten sonra yürüyerek Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’ne geçen Bakan Dinçer yol boyunca vatandaşlarla sohbet ederek hayırlı işler dileğinde bulundu. Halk Eğitim Merkezi’nde ise AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, İl Yönetimi, İlçe Yönetimleri ve AK Parti Üyelerine Demokratik Açılım konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Dinçer; “Demokratik açılımı parti yöneticilerimize, meclis üyelerimize ve il danışma kurulu üyelerine izah edeceğiz'' dedi.
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 tarihinde 44 kişinin öldürüldüğü, 10 kişinin yaralandığı olaya karışanların yakınlarının Kırklareli'ne yerleştirileceğini hatırlatması üzerine Dinçer; “Kırklareli 360 bin nüfuslu bir il. Burası geniş gönüllü, hoşgörülü insanların yaşadığı bir yer. Buraya yerleşecek 70 kişiyi kendi içlerinde eritecek kadar da kendilerine güvenleri vardır. 360 binlik bir aile 70 kişiyi rahatlıkla misafir edecektir” diye konuştu.
Basına kapalı yapılan bilgilendirme toplantısı yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Dinçer toplantıda Demokratik Açılım sürecinin konuşulduğunu belirtti.
Bakan Dinçer; “Kırklareli halkıyla, parti yöneticilerimizle AK Parti hükümetinin demokratik açıklımla ilgili fikirlerini paylaştık. Yakında kamuoyuna da bu konuda geniş bilgi vereceğiz. Temelde yapmak istediğimiz şey, bu ülkede herkes temel insan hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilsin. Rahat, etkin bir şekilde bu ülkede güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayabilsin. Daha fazla bir şey istemiyor ve daha fazla bir şey de empoze etmiyoruz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer toplantının ardından Kırklareli’den ayrıldı. (yy)