"Derbi"de beraberlik

'Derbi'de beraberlik

Kırklareli Amatör Süper Ligi’nde Kırklareli Sanayispor ile Kırklarelispor Play- Off’lar öncesi karşı karşıya geldi. Kırklarelispor Toprak Sahası’nda yaklaşık 1000’e yakın taraftarın izlediği derbi maçında ezeli rakipler yenişemedi ve karşılaşma 1- 1 sona erdi.

Iki Kırklareli takımının mücadelesinde oldukça tempolu bir futbol oynanırken, maç şölen havasında geçti. 1 Mart Pazar günü saat 14:30’da start alan maçın orta hakemliğini Osman Duygun, yardımcı hakemliklerini de Kenan Tekin ve Raif Bıyıktaş üstlendi.

Maça ev sahibi Kırklareli Sanayispor Antrenörleri; Tezer Zinnet, Engin Doğan, oyuncular; 1-Erman, 2-Tugay, 3-Tayfun, 4-Ufuk, 5-Samet, 6-Feyyaz, 7-Ibrahim, 8-Sercan, 9-Alperen, 10-Tahsin, 11-Sezer onbiri ile çıkarken, Kırklarelispor da Antrenör;Bilgin Erdem, oyuncular; 1-Kıvanç, 2-Çağatay, 3-Hakan, 4-Tayfun, 5-Gökhan, 6-Eray, 7-Ceyhun, 8-Behçet, 9-Caner, 10-Erman, 11- Kadir ilk onbiri ile maça başladılar.

Kırklarelispor etkili başladı

Hakem Osman Duygun düdüğü ile start alan maça hızlı başlayan taraf Kırklarelispor oldu. Daha ilk dakikalardan itibaren baskılı bir oyun ortaya koyan Kırklarelispor, Kırklareli Sanayispor defansını epey zorlayarak pozisyon aradı. Maçın 25. dakikasında Kırklarelispor’un yaptığı kontra atakları önlemekte zorlanan Kırklarelispor’dan Tahsin(10) ve Tugay(2) yaptıkları faulun ardından itiraz etmeleri sonucu sarı kart görmekten kurtulamadı.

Faulu hemen kullanan Kırklarelispor’da Kadir(11)’e yapılan faulu Hakem Duygun avantaja bıraktı. Oyunun avantaja kalmasu ile Kırklareli Sanayispor defansının arkasına sarkarak topu alan Ceyhun(7) ceza sahası çizgisinin hemen bir metre ilerisinden kaleyi görerek yaptığı plase vuruş ile takımını  1- 0 öne geçirdi. Kırklareli Sanayispor yediği golün ardından biraz toparlanarak kontra ataklarla Kırklarelispor kalesinde gol aradı.

Atılan golün ardından epey kızışan maçın 30. dakikasında, Kırklareli Sanayispor’da 4 numaralı forması ile mücadele eden Ufuk Benzet çıktığı kafa topunda Kırklarelispor’lu oyuncu ile kafa kafaya çarpışması sonucu sol kaşında 3 cm açılma meydana geldi. Kaşındaki kanama yüzünden oyuna devam edemeyeceği belirtilen Ufuk’un yerine 32. dakikada 13 numaralı forması ile Emre girdi.

Goller ilk yarıda geldi

Emre’nin oyuna girmesi ile epey hareketlenen Kırklareli Sanayispor, maçın 40. dakikasında kazandağı serbest vuruşu, 7 numaralı forması ile kullanan kaptan Ibrahim, Kırklarelispor ceza sahasına kestiği ortasında, yaşanan karambol anında topla buluşan Tahsin(10), şık bir vuruş ile skora denge getirdi. Attığı gol sonucu sevincini takımının yedek kulübesine koşarak paylaşan Tahsin’i(11) arkadaşları tebrik etti. Golün ardından maça denge gelirken, ilk yarı Hakem Duygun’un verdiği 2 dakikalık uzatma dakikasının ardından sona erdi.

Ikinci yarıda Kırklareli Sanayispor oyuna ağırlığını koyarak başlayarak Kırklarelispor yarı alanında yaptığı ataklarla gol pozisyonu yaratmaya çalıştı. Maçın 51. dakikasında Kırklarelispor’dan Behçet, Kırklareli Sanayispor’un 6 numaralı oyuncusu Feyyaz’a yaptığı sert müdahale sonucu sarı kartı gören taraf oldu. Behçet’in yaptığı sert girişin ardından Feyyaz(6) geçici bir sakatlık yaşadı.

Karşılaşmanın 60. dakikasına gelindiğinde Kırklareli Sanayispor Antrenörleri Tezer Zinnet ve Engin Doğan’ın direktifleri ile 10 numaralı formasıyla Tahsin kenara alınırken yerine 14 numaralı forması ile Enis girdi.

Ikinci yarı orta sahada geçti

Ikinci yarının başından itibaren yerinde yapılan değişiklik kararları ile adeta Kırklarelispor’a kök söktüren Kırklareli Sanayispor etkili bir oyun ortaya koymaya başladı. Maçın 65. dakikasında Kırklarespor’dan Kadir(11),  yaptığı sert hareket sonucu sarı kart gördü. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile adeta oyuna canlılık getiren Kırklareli Sanayispor’da maçın 71. dakikasında 7 numaralı forması ile kaptan Ibrahim çıkarak, yerine 16 numaralı forması ile Yusuf girdi.

Yapılan karşılıklı ataklarla son 10 dakikada oyuncu değişikliğine giden Kırklarelispor’da Eray(6), Erman(10) ve Ceyhun(7) çıkarken yerlerine Ogün(15), Samet(14) ve Onur(13) girdi. Yapılan değişikliklerin ardından Hakem Osman Duygun 3 dakikalık uzatma dakikası verdi. Genellikle orta sahada geçen karşılaşmada Kırklareli Sanayispor toplamda 2 sarı kart görürken, Kırklarelispor’da 4 sarı kartla maçı tamamladı. Fair Play havasında geçen maçın sona ermesinin ardından takımlar birbirine tebrik ederek başarı dilediler.

Kırklareli Amatör Süper Ligi karşılaşmalarında alınan bu skorlar ile Kırklareli Sanayispor 3. Kırklarelispor da 4.’lüğünü korudu. Yapılan maçların ardından iki takımda Play- Off’lara kalırken 3. lig mücadelesine tüm hızıyla devam etmeyi planlıyor.

Ufuk’un yaralanması korkuttu

Kırklareli Sanayispor- Kırklarelispor maçının 30. dakikasında, Kırklareli Sanayispor’da 4 numaralı forması ile mücadele eden Ufuk Benzet çıktığı kafa topunda Kırklarelispor’lu oyuncu ile kafa kafaya çarpışması sonucu sol kaşında 3 cm açılma meydana gelmişti. Kaşındaki kanama yüzünden oyuna devam edemeyeceği belirtilen Ufuk’un yerine 32. dakikada 13 numaralı forması ile Emre girmişti.

Kaşı epey bir derince yarılan Ufuk’a ilk müdahaleyi saha kenarında sağlık görevlisi yaptı. Yapılan ilk yardımın ardından akan kanın durmaması üzerine Ufuk, Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastahanede yapılan cerrahi müdahale ile Kırklareli Sanayispor’un 4 numaralı oyuncusu Ufuk’un kaşına 4 dikiş atılarak taburcu edildiği belirtildi.