Dereköy Sınır Kapısı'nda mutlu sona çok az kaldı

Dereköy Sınır Kapısı'nda mutlu sona çok az kaldı

Gerek iki komşu ülkenin dostluk ilişkilerine, gerekse ülke ve ilimiz ekonomisine sağlayacağı avantajlarla Kırklareli için çok büyük bir önem taşıyan Dereköy Gümrük Kapısı’nda mutlu sona doğru yaklaşıyoruz. Sınır kapısının Haziran ayı sonunda Gümrük Turizm Işletmeleri A.Ş. tarafından yapım ve onarım için ihaleye çıkarılacağı ifade edilirken, çalışmaların bir yıl kadar süreceği belirtildi.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Hasan Buzol, Ticaret Borsası Turhan Altıntel, şimdiki KTSO Yönetimi ve daha birçok bürokratın girişimleri ile yenilenerek, Kırklareli’ne kazandırılması amaçlanan Dereköy Gümrük Kapısı’nın “Yap-Işlet-Devret” modeli ile ihaleye çıkaralacağı ve modern bir şekilde hizmete sokulacağı, daha önce yapılan açıklamalarda kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu kapsamda teknik elemanlar, “avan” projenin uygulanırlığını görmek üzere Dereköy Gümrük Kapısı’na gelmişler, Gümrük Kapısı’nda gerekli incelemeler ve ölçümlerde bulunmuşlardı. Böylece projede yapılacak son değişiklikler konusunda mütabakat sağlanmış oldu.

Kırklareli ekonomisine canlılık getirecek ve yeni iş sahalarının açılmasını sağlayacak olan 'Tır trafiği' kapsamında Dereköy Gümrük Kapısı ile bağlanan Duble Yol çalışmaları da, kırklareli’nin bu gelişime hazır olduğunu ispatlıyor. 

Yapılan yorumlar; kuşkusuz sınır kapısının hizmete açılmasında, duble yolun rolünün çok büyük olacağı yönünde.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, konu ile ilgili olarak  Dereköy Sınır Kapısı'nın modern hale getirileceğini bildirdi. Sınır kapısının Haziran ayı sonunda Gümrük Turizm işletmeleri A.Ş. tarafından yapım ve onarım için ihaleye çıkarılacağını ifade eden Çetintaş, şunları kaydetti:

''Kısa zamanda Tır trafiğine açılması planlanan Dereköy sınır kapımız yetersiz kaldığından, tır yolcu trafiğine uygun bir şekilde yapılacak. Yapımına bu yıl başlanması planlanan sınır kapımızın inşası 1 yıl süreceği tahmin ediliyor. Yapılacak sınır kapımızın yanı sıra tırların, otobüslerin, araçların kuyruklar oluşturmaması amacıyla da sınır kapısına yakın ve uygun bir yerde otopark yapılacak. Sınır kapımızda 3 giriş, 3 çıkış ve xray cihazı konulacaktır.

Ancak komşumuz Bulgaristan'ında fiziksel şartlarını düzeltmesi gerekiyor. Fakat Bulgaristan'da henüz böyle bir girişim bulunmamaktadır.''