Derneklere Denetçi Yardımcısı alınacak

Derneklere Denetçi Yardımcısı alınacak

Içişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda Genel Idare Hizmetleri Sınıfı'nda bulunan Dernek Denetçi Yardımcısı kadrosuna sınavla 15 personel alınacağı bildirildi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Içişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda Genel Idare Hizmetleri Sınıfı'nda bulunan Dernek Denetçi Yardımcısı kadrosuna sözlü sınavla 15 personel alınacak. 9 ve 11 Mart 2010 tarihinde Ankara'da yapılacak sözlü sınav giriş için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartları taşıması, üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olması gerekiyor.

30 yaşını doldurmamış olanların alınacağı sınav için adayın ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan "Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP 59" bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 90 kişi içerisinde bulunması gerekiyor.

Adaylar sınav başvurularını Içişleri Bakanlığı'nın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan Iş Talep Formunu doldurarak, 08 - 15 Şubat 2010 tarihleri arasında elektronik ortamda başvurularını yapacaklar. Yapılan açıklamada formun bir çıktısının da alınması gerektiği, giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların, belirtilen ve daha sonra belirlenecek tarihler arasında istenilecek diğer belgeler ile birlikte Iş Talep Formu çıktısını imzalayarak ve resim yapıştırılmış olarak ilgili sınav bürosuna teslim edecekler.

Adaylar başvuru formuna bir defa giriş yapabileceği, bu nedenle adayların başvuru formunu dikkatli doldurmaları gerektiği kaydedildi.

Sistemde başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra hatalı giriş yaptığını fark eden adaylar ise; bir dilekçe ile Personel Genel Müdürlüğü Işlemler Şube Müdürlüğü'nün 0312 425 61 30 numaralı faksına yada 0 312 422 41 61-60 telefona müracaat ederek, yeniden giriş yapabilmek için sistemdeki başvurusunun iptal edilmesini talep edebilecekler.

Ilgili sınav bürosunca, hatalı giriş nedeni ile başvurusunun iptal edilerek, yeniden giriş yapmak isteyen adaylar da 15 Şubat 2010 Pazartesi saat 17: 00'a kadar elektronik başvuru formuna yeniden giriş yapabilme imkanı verilecek. 15 Şubat 2010 Pazartesi saat 17:00'dan sonra adayların düzeltme talepleri işleme alınmayacak.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar Dernekler Denetçi Yardımcısı giriş (sözlü) sınavını kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak. Ataması yapılmış olanların ise atamaları iptal edilecek. Bu adaylar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda              bulunulacak.

KPSSP59 başarı puan sıralamasına göre giriş sınavına katılacaklara ait sonuç listesi 16 Şubat 2010 tarihinde www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacak.

KPSSP59 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen boş kadro sayısının altı katı adaydan (90) istenilen belgeleri, süresi içerisinde teslim edenler, Dernekler Denetçi Yardımcısı sözlü giriş sınavına çağırılacak. Istenilen belgeleri süresi içerisinde ilgili sınav bürosuna teslim etmeyen adaylar sözlü giriş sınavına alınmayacak, bu adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacak.

Müracaatlarda posta ile veya bizzat yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği bildirildi.

Sınavın şekli ve konuları

Giriş Sınavı; sözlü olarak tek aşamada yapılacak. Sözlü sınavda; adayların genel olarak hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri ile ifade kabiliyeti ve temsil yeteneği, tavır ve hareketleri gibi şahsi vasıfları da göz önünde bulundurulacak.

Sözlü sınav günü, saati ve yeri Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ve sözlü sınava alınacak adayların Iş Talep Formunda gösterdikleri yazışma adreslerine tebligat yapılarak bildirilecek.

Sözlü sınav sonuçlarının değerlendirilmesi

Sözlü sınavda adaylara, sınav kurulu başkan ve üyelerinin her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilecek. Verilen puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav notunu teşkil edecek. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için alınan notun 70'den aşağı olmaması gerekiyor. Sınav kurulu tarafından, adaylar en yüksek puandan başlamak üzere sıralanarak, sözlü sınav başarı listesi oluşturulacak. 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından, başarı puan sıralaması, kadro durumu ve ihtiyaca göre asil ve yeteri kadar yedek liste düzenlenecek.

Giriş sınav sonuçlarının duyurulması

Sözlü giriş sınavını kazananlar, başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere boş kadro sayısı kadar asil ve yeteri kadar yedek olmak üzere açıklanacak.

Başarılı olan adayların listesi, sınav kurulunca Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ve Bakanlığın doğu ve batı kapılarında bulunan ilan panolarında asılarak duyurulacak.