Dershanecilikte yeni bir boyut Çizgiüstü Dershanesi

Dershanecilikte yeni bir boyut Çizgiüstü Dershanesi

Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi 30 Ocak Cuma günü saat 18:00’da görkemli bir törenle resmi olarak açıldı. Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şube’nin açılışına; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aşkın, CHP Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Il Genel Meclis Üyesi Hüseyin Dökmeoğlu, Il Mahalli Idareler Müdürü Şair Alaeddin Ikican, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Eski Belediye Başkanı Yılmaz Şeşen, ADD Kırklareli Şube Başkanı Emine Turhan, Fen Bilimleri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Emin Nuri Iyim’in yanı sıra Kırklareli başta olmak üzere Edirne, Tekirdağ, Çorlu Çerkezköy, Çanakkale, Fen Bilimleri Dershanesi kurucuları katıldı.

Açılışta ayrıca CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da telgraf göndererek tebriklerini sundular.

Açılış töreni öncesinde yapılan muhteşem bir havai fişek gösterisi açılışa katılanların büyük beğenisini topladı. Açılış öncesindebir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ”Üniversitelere yerleştirmede ilimiz üst üste 3 kez dereceye girmiştir. Ilimizin bu konudaki başarısı bizleri mutlu etmektedir. Eğitime sadece okul değil, dershanelerinde büyük katkısı vardır. Binayı gezip, gördüm. Eğitim için çok modern bir yer. Öğrencilerimizin Çizgiüstü Dershanesi ile daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını.”dedi.

 Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı’da açılış öncesi;” Sizleri bu mutlu günümüzde aramızda görmekten dolayı çok mutluyum. Dershanemizin bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi, öğrencilerine en iyi öğretmen kadrosu ile çok başarılı bir eğitim verecektir. Bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyor, Kırklarelimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çizgiüstü Dershanesi’nin açılış kurdelasını;  Fen Bilimler Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Emin Nuri Iyim, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı keserek açılışı yaptılar.

Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı;”Amacımız; öğrencilerimizin yalnızca sınavlarda değil, yaşamın her alanında başarılı  lmalarına katkıda bulunmaktadır.

Çizgiüstü Dershanesi 28 Haziran 2008 tarihinde kuruluş başvurusunu yaptı. Daha sonra ilerleyen tarihlerde eğitim ve öğretime başlamıştır. Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı;” 1964 Amasya Merzifon Ilçesi doğumluyum. Evliyim, 2 çoğcuğum var. 21 yıllık Fizik Öğretmeni’yim. Mesleğimin ilk 6 yılı Çorum Anadolu Lisesi, geri kalan yıllarda ise dershenecilikle geçmiştir. Son olarak da Çizgiüstü Dershaneleri Özel Şubesi’ni Kırklareli’nde açtım. Çizgiüstü Dershaneleri Kırklareli Özel Şubesi’nde Kurum Müdürlüğü’nün yanı sıra Fizik Öğretmenliğini yapmaktayım.

Çizgiüstü Özel Şube Fen Bilimleri Merkezi’ne bağlı bir kurumdur. Ilköğretim 6. sınıftan mezun olana kadar eğitim ve öğretimlerimiz devam ediyor. Fen Bilimleri Çizgiüstü Dershaneleri; gücünü kendi iç dinamizminden alan bir kurumdur. Deneyimli, çalışkan ve üretken öğretmen kadromuz; çağdaş, demokratik ve disiplinli yönetim anlayışımız; ders programımız, randevulu derslerimiz, etütlerimiz, etütlerimiz , özel kurslarımız, yayınlarımız eğitim öğretimde bir Fen Bilimleri Çizgiüstü markası yaratmıştır.

Çizgi Üstü Özel Şube çağdaş bilimin bulgularını esas alan öğretim modeliyle ilimizde eğitim açısından büyük bir boşluğu doldurmaktadır. Çünkü geleneksel eğitim modelini izleyen uygulamalar artık kalıcı sonuçlar vermemektedir. Öğrenme sürecinin mekanik ezberden çok uygulama yaşantılarına dayanması, öğretimin her aşamasının objektif ölçme- değerlendirem ve planlama gerektirmesi, öğrencinin bilişsel ve duygusal gelişiminin bir bütünlük içinde ele alınması, bilginin kalıcılığının teknolojik bilişim araçlarıyla artırılması, öğrenme ve uygulama performansının küçük grup etkinlikleriyle hızlandırılması çağdaş bilimin temel bulgularıdır. Çizgi Üstü Özel Şube çağdaş bilimin bu bulgularını hayata geçirdi.

6-12 kişilik sınıflarda teknoloji destekli eğitim öğretim programlarının uygulandığı Fen Bilimleri Çizgiüstü şubelerinde öğrencilerin bireysel gelişimleri ve başarıları sürekli olarak izlenir ve tam gün eğitim yapılır. Amacımız; öğrencilerimizin yalnızca sınavlarda değil, yaşamın her alanında başarılı olmalarına katkıda bulunmaktadır. Dershanemizde akıllı tahta çalışma salonumuz, konferans salonumuz var. Şu ana kadar birinci dönem için dershanemizdeki öğrencilerin dersleri çok başarılı bir seviyede. Bu başarının sürekli olarak devam edeceğine inanıyoruz.

Görkemli açılış muteşem kokteyl ile devam etti

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Fen Bilimleri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Emin Nuri Iyim, ve Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı tararından kurdelanın kesilerek resmi açılışın yapılmasının ardından ise açılış törenine katılan davetliler konferans salonunda verilen kokteyl de biraraya geldiler. Sehat ve Uğur tarafından gerçekleştirilen canlı müzik ve Kırklareli’nin ünlü şef garsonu Ramço tarafından hazırlanan açık büfe yiyecek ve içecek ikramlarının tadına bakan davetliler hazırlanan açılış programından oldukçe memnun kaldılar. Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kurucusu Erdem Şirvancı açılış törenine katılan tüm davetlilerin yanına giderek dershane hakkında bilgiler verdi. Tüm misafirler ile yakından ilgilenen Şirvancı açılış törenine katılan herkese teşekkür etti. Gerçekleşen kokteylin ardından açılış törenine katılan davetliler hayırlı olması dileklerini sunarak Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi’nden ayrıldılar.