"Devlet Hastanelerinin özel sektörden eksiği yok, fazlası var"

Lüleburgaz Devlet Hastanesine 25 Şubat 2009 tarihinde Başhekimliğe atanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Erkan Yıldırım, gazetemize hastane ile ilgili bilgiler vererek Lüleburgaz halkının bilmedikleri veya yanlış bildikleri konularla ilgili aydınlattı.

Başhekim Yıldırım, Yeni Sanayi karşısındaki hastanenin 1 nolu, Emniyet yanındaki eski sigorta hastanesinin 2 nolu ve Edirne Bayırı Mevkiindeki binanın ise 3 nolu Devlet hastanesi olarak hizmet verdiğini belirtti.
Başhekimliğe getirildikten sonra 2 ay içerisinde neler yaptıklarını anlatan Yıldırım şunları kaydetti;
“*1 Nolu Devlet Hastanesi;
1 Nolu hastanemize kadın doğum polikliniklerini taşıdık. Burada 4 tane polikliniğimiz var. 4 uzman hekimimiz, ultrasonografi ile hizmet vermektedir. Polikliniklerimizin hepsi 2 odadan oluşmaktadır. 2 tane çocuk polikliniği oluşturduk ve buraları çocukların seveceği tarzda boyatıp süsledik. Yakın zamanda hasta kayıt bölümündeki sıkıntıların giderilmesi için modernizasyon işlemlerimiz sürüyor. Herkesin sıra beklemeksizin kayıtlarını yaptırabilecekleri şekilde bir hasta kayıt bölümü oluşturuyoruz.  Tomografi ve Ultrasonografi çekimlerimiz aynı gün yapılmaktadır. Ayrıca bir tane de Dopler USG cihazı alımı yaptık ve yakın zamanda bu cihazımı da gelecek. 4 boyutlu ultrasonografi alım sözleşmesi de imzalanmıştır. Artık anne ve babalar çocuklarını bu sayede 4 boyutlu görebilecekler. Hastanemizin giriş bölümünü modernize ettik. Bekleme salonu oluşturup vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. 1 Nolu hastanemizde 3 masalı modern bir doğumhane yaptık. Devlet Hastanelerinde olmayan bir hizmeti daha getirdik. Bebek hazırlama odası hazırladık. Burada vatandaşlarımız en mutlu günlerinde bebeklerini camdan görebilecekler, fotoğrafını çekebileceklerdir. 15 Yataklı 4’ü kühez olmak üzere çocuk servisi yaptık. Kadın doğumdaki yatakların bir kısmı uzaktan kumandalı ve odalar banyolu, tuvaletli olacak şekilde tahsis edilmiştir. Doğumhanede ayrıca 4 kühezli bir yoğun bakım ünitesi bebekler için oluşturulmuştur. Ayrıca ameliyat masası sayısını 3 ten 4’ e çıkardık. Ameliyathane girişine şifreli kapı koyarak gelişi güzel giriş çıkışı engelledik. 5 yataklı yoğun bakım ünitesi yaptık. Yakın zamanda beyin cerrahisi uzmanımız da gelecek. İlçemize hizmet verebilmesi için mamografi cihazı getirmeyi planlıyoruz. Teşhis ve tanı amaçlı hizmet verecek. Bunun için yerimiz bile hazırlanmıştır.
*2 Nolu Devlet Hastanesi;
2 nolu Devlet Hastanemizde Endoskopi Merkezi kurarak Kent ve çevresindeki insanların Büyükşehirlere gitmek zorunda kalmalarını engelledik. Acilde yaptığımız değişiklikler ile modernizasyonu sağladık ve acil girişinde bekleme salonu oluşturduk. Acil poliklinik sayımızı 2’ye çıkardık. Erişkin müşaade odasını tam donanımlı olmak üzere 8 yatak kapasiteli hale getirdik. Bu ihtiyaç duyulması halinde 16 yatak kapasitesine de çıkarılabilecek donanıma sahiptir. Çocuk müşaade yatak sayısını 5’e çıkardık. 2 Nolu hastanemizin girişinde bazı düzenlemeler yaptık. Yakında hasta kayıt desklerimizi ikiye çıkaracağız. Acil otoparkını da tamamen vatandaşlarımızın kullanımına ayırdık ve yeni bir kapı açarak trafiğin aksamasının önüne geçtik.
*3 Nolu Devlet Hastanesi;
3 Nolu Devlet hastanemizi 41 yataklı fizik tedavi hastanesi haline getirip revize ettik. Hastalarımızın tedavisinin yapılacağı boxlarımızın sayısını 6 ya çıkardık. Ayrıca 3 nolu hastanemizde fizik tedavi hastanesinin dışında kalan polikliniği ağız ve diş sağlığı merkezi haline getirmek için çalışmalarımız sürmektedir. Burada vatandaşlarımıza diş tedavi ve protez hizmetleri de verilecektir. Kısaca 1–2–3 nolu Devlet Hastanelerimiz çağın getirdiği teknolojiyi kullanarak modernize edilmekte vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. Bu sayede Devlet Hastanelerimiz özel sektör ile yarışır hale gelmiştir. Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki özel sektörden eksiğimiz yok, fazlamız vardır”. (gk)