Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluklara yönelik gözaltıların ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama geldi

Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluklara yönelik gözaltıların ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama geldi

Ilimiz Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz gün yapılan operasyonla hastane müdürü ve yardımcısının da içerisinde olduğu 10 kişi akaryakıt kaçakçılığı ve rüşvet alma şüphesiyle gözaltına alındı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonla, Kırklareli Devlet Hastanesi Müdürü, müdür yardımcısı, teknisyen, Vize Devlet Hastanesi'nde görevli teknisyen ve akaryakıt şirketi görevlilerinden 6’sı gözaltına alındı. Yerel basına da yansıyan olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı bildirildi.

Öte yandan, Istanbul'daki bir akaryakıt şirketine ait tankerden hastanenin deposuna fuel-oil (yağ yakıt) boşaltıldığı, tankerde su da bulunduğunun belirlenmesi üzerine numune alındığı öğrenildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

“Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Ilimiz Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü görevlerinin gerçekleştirdikleri planlı, projeli çalışmalar sonucunda rüşvet almak, vermek, edinim ifasına fesat karıştırmak suçlarına işledikleri iddiasıyla Kırklareli  Ilinde (7) yedi şüpheli, Vize Ilçesinde (1) bir şüpheli, Istanbul Ilinde (2) iki şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmışlardır.

Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olup, sonucundan ayrıca bilgi verilecektir.”