''Devlet malı haline gelmiş ürünlerin halka daha ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşması sağlanıyor''

Edirne Valisi Mustafa Büyük, ''Devlet malı haline gelmiş olan ürünlerin halka daha ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşması sağlanıyor'' dedi.

     Büyük, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ) Mağazasının Mithatpaşa Mahallesindeki yeni binasının açılış töreninde, bu tür hizmetlerin halka sunulmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
     Daha önce şehir dışında bulunan mağazanın, şehir içine taşınmasıyla vatandaşların daha rahat ulaşabileceğini ifade eden Büyük, ''Devlet malı haline gelmiş olan ürünlerin halka daha ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşması sağlanıyor. Böyle bir hizmetin halkımıza sunmasından mutluyuz. İnşallah verilen hizmet memnuniyet verici olur'' dedi.
     Gümrük Müsteşar Yardımcısı Ali Nural ise devlet malı haline gelen eşyaları biran önce ekonomiye kazandırmak istediklerini bildirdi. Ankara'daki mağazalarının şehir merkezine taşınmasıyla satışların yüzde 30 arttığını anlatan Nural ''İstiyoruz ki ürünler depolarda beklemesin,ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşsın. Biran önce ekonomiye kazandırılsın'' dedi.
     Daha sonra Vali Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Nural mağazanın açılış kurdelesini birlikte kesti.
     Mağazayı gezen Vali Büyük, torunu Ayşe'ye eğitici oyuncak seti alırken, Sedefçi ise torunu Soykan'a oyuncak yarış arabası aldı.
     TASİŞ Mağazasının açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mağazanın açılış kurdelesinin kesilmesiyle yaklaşık 300 kişi bir anda mağazaya girmek istedi. Mağaza görevlileri izdiham yaşanmaması için kapıları bir süre kapalı tuttu.