Devletin paraları böyle mi çarçur ediliyor?

Devletin paraları böyle mi çarçur ediliyor?

Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un onayı, Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit araştırmaları ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yer tahsisi ile bir festival havasında açılışı gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el ürünleri tanıtım ve satış yeri, bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde kapatılarak faaliyet göstermemeye başladı.

Özellikle Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in tanıtım ve satış yeri açılması konusunda büyük ısrarı olurken, yapılacak olan bu yerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne katkı sağlayacağını söylemişti. Ecevit ayrıca tanıtım ve satış yerinde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Halk Eğitim Merkezleri vasıtası ile düzenlenen kurslara devam eden vatandaşlarımızın üretkenliğini arttırmak ve kurslarda yapılan ürünlerin satışının sağlanarak aile ve toplum ekonomisine katkıda bulunabilmek projemizin genel amacıdır.” demişti.

Son günlerde Kırklareli Cumhuriyet Meydanında bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el ürünleri tanıtım ve satış yerinin kapalı olduğu gözlenirken, Kırklarelili vatandaşlar büyük bir coşkuyla açılan ve gerçekten faydalı bir hizmet olduklarını inandıkları bu yerin ne oldu da bir aylık kısa bir süre zarfında kapatıldığını merak ediyor.

İl trafiğinin yoğun olduğu bir yerde açılan, yaya trafiğini içinde büyük tehlike arz eden satış noktasının başlangıcında yer seçimi de yanlıştı.

Cumhurbaşkanından, Başbakan’a, Bakanlardan, 81 ilin Milletvekillerine davetiye gönderilip açılışına davet edilen satış noktasının kapalı tutulması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan tanıtım ve satış yerinin yapımı için toplam 26 bin TL gibi ciddi bir para harcandığı öğrenildi.

Kırklareli’nde göreve başladığı günden bu yana Kırklareli’ne eğitim konusunda aktif bir proje geliştiremeyen Il Milli Eğitim Müdürümüzün yaptığı bu projede sınıfta kaldı.  Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el ürünleri tanıtım ve satış yeri şuan itibariyle kapalı dururken, akibetinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.