Dibek çiftçi ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Kırklareli Milletvekili Kırklareli merkez, ilçe ve belde köylerinde yaptığı gezilerde AK Parti hükümeti döneminde çiftçinin durumunun kötüye gittiğini belirterek; 'İnanıyorum ki; çiftçilerimiz de önümüzdeki genel seçimlerde kendilerini gözden çıkaran bu hükümete ve AK Parti'ye gerekli dersi oylarıyla vereceklerdir' dedi

 


HABER MERKEZİ


CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli’ndeki, Merkez, İlçe, Belde ve Köylere yapmış olduğu ziyaretlerle ilgili izlenimlerini yapmış olduğu yazılı açıklama ile aktardı. Dibek’in yazılı açıklaması şu şekilde oldu; “Şimdiye kadar Kırklareli merkez ilçeye bağlı Dolhan, Erikler, Paşayeri, Kayalı köyleri ile, Pınarhisar ilçemize bağlı, Osmancık, Ataköy, Cevizköy, Erenler, Evciler, Akören, Kurudere, Poyralı, Tozaklı, Çayırdere, İslambeyli ve Sütlüce köylerini, Babaeski ilçemize bağlı, Nadırlı, Çiğdemli ve Katranca köylerini, Vize ilçemize bağlı Evrenli, Düzova, Müsellim, Hasboğa, Topçuköy, Çövenli, Akıncılar köylerini ziyaret ettim. TBMM açılıncaya kadar da bu ziyaretlerimi aralıksız sürdüreceğim.
  Bu ziyaretlerim sırasında vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin sorunlarını, sıkıntılarını dinleme fırsatı buldum. Çiftçilerimiz AK Parti Hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılı Kasım ayı öncesi 40 Kuruşa sattıkları buğdaylarını, aradan 7 yıl geçmesine rağmen bugün 40 Kuruşa dahi satamadıklarını, oysa 2002 yılında bir ekmeğin 20 Kuruş, bir litre mazotun 1 TL olduğunu, bugün ise bir ekmeğin 65 Kuruş, bir litre mazotun ise 2.75 TL olduğunu, 7 yıla rağmen değişmeyen tek şeyin ürettikleri mahsulün fiyatı olduğunu büyük bir kızgınlıkla belirtmektedirler.
         Çiftçilerimizi isyan noktasına getiren diğer önemli bir konu da, bir yıl önce tonunu 1.370 TL’ye aldıkları gübrenin, bugün tonunun 470 TL’ye satılıyor olmasıdır. Aradaki 1.000 TL’lik farkın kimin ya da kimlerin cebine gittiğini çiftçilerimiz öğrenmek istemektedirler. Böyle bir şeye dünyanın hiç bir ülkesinde rastlamak mümkün değildir. Çiftçilerimiz maalesef bugün borç batağında yüzmektedirler.
 Bugün çiftçilerimiz şunun farkına varmışlardır ki; AK Parti hükümeti, göreve geldiği günden bu yana tarım ve hayvancılığı desteklememiştir. AK Parti hükümeti 7 yıllık iktidarları döneminde çiftçilerimize verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmemiştir. CHP olarak bugüne kadar çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sorunlarının çözümü için her platformda doğruları ve çözüm önerilerini dile getirdik. Bugünden sonra da onların sesi olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki; çiftçilerimiz de önümüzdeki genel seçimlerde kendilerini gözden çıkaran bu hükümete ve AK Parti’ye gerekli dersi oylarıyla vereceklerdir” (yy)