Dibek'in dokunulmazlık dosyası TBMM'de

Dibek'in dokunulmazlık dosyası TBMM'de

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, hakkında açılan bir dava üzerine TBMM’deki dokunulmazlık dosyası sahibi vekiller arasına girdi. Şu an Milletvekili olması nedeniyle yargılanamayan Dibek, bu sıfatını kaybetmesi ya da dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda adalete hesap verecek.

TBMM’de sayıları 304'e ulaşan dosyalar hakkında oluşturulan hazırlık komisyonları da karar vermekte zorlanıyor. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile birlikte, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan hakkındaki dokunulmazlık dosyaları, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevkedildi. Böylelikle Meclis'e gelen dokunulmazlık dosya sayısı 304'e ulaştı.

Bu dosyaların 75'i hakkında dönem sonuna ertelenme kararı verilirken, AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, DTP Şanlıurfa Milletvekili Ibrahim Binici ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki üç dokunulmazlık dosyası, talep üzerine Başbakanlığa iade edildi.

Dokunulmazlık dosyaları arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın üç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iki dosyası bulunuyor. En çok dosyası bulunan milletvekili 15 dosyayla AKP İstanbul Milletvekili Necat Birinci. Dosyaların büyük bir kısmı DTP'li milletvekilleri hakkında. Bunlar arasında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında sekiz dosya yer alıyor.