Dibek; "Türk Silahlı Kuvvetleri Ulusumuzun gurur kaynağıdır"

Dibek; 'Türk Silahlı Kuvvetleri Ulusumuzun gurur kaynağıdır'

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek 30 Ağustos Zafer Haftası’nı yayımladığı bir mesajla kutladı. Dibek; “19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan, kahraman ordumuzun ve Türk halkının bağımsızlık mücadelesi dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.” diyerek başladığı mesajında, bu zaferle büyük Türk Milleti’nin Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Arab’ı, Alevi’si, Sünni’siyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve kararını ortaya koyduğunu söyledi. Dibek mesajının devamında şunları kaydetti:

“Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşlarından biri olan, 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik yeni Türk Devleti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Türk Ulusu, Atatürk ilke ve devrimlerden güç alarak ilerleme çabalarını sürdürecek, değiştirilemez nitelikleri ve kazanımlarıyla Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet'i kuran ruhu yaşatacak, O'nun işaret ettiği hedeflere mutlaka ulaşacaktır. Ulusumuzun Atatürk ilke ve devrimlerine, öz değerlerine bağlılığı ve çağdaş yaşam kararlılığı, aydınlanma yolunda en büyük gücümüzdür. Kimse bu gücün önüne geçemeyecek, Türkiye’yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir.”

Turgut Dibek mesajının sonunda, bu eşiz topraklar üzerinde, kazandığı zaferlerle, özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, başta Büyük Komutan Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle andığını söyleyerek, Ulusumuzun gurur kaynağı olan Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ve Kırklarelililerin 30 Ağustos Zafer Haftası'nı kutladığını dile getirdi.