Didinmez; "2011 yılına girerken iktidarın adı Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan'ın adı da, Devlet Bahçeli olacak"

Didinmez; '2011 yılına girerken iktidarın adı Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan'ın adı da, Devlet Bahçeli olacak'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, geçtiğimiz Cuma akşamı Kırklareli’ne geldi. Il kadroları ile bir faaliyet toplantısı gerçekleştiren Didinmez, erken seçim için hazır olduklarını belirterek; “Inşallah 2011 yılına girerken iktidarın adı Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan’ın adı da Devlet Bahçeli olacaktır” dedi.

8 Ocak Cuma günü akşamı saat 19.30’da Cine-Plaza’nın 2. sinema salonunda başlayan toplantıya; MHP Il Başkanı Şaban Savaşan başta olmak üzere Il ve Merkez Ilçe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri, ilçe başkanlıkları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. 

MHP Il Başkanı Şaban Savaşan toplantının başında şunları kaydetti; “Ülke olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçiyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni Kırklareli’de iktidara taşıyacak kadrolar buradadır sayın başkanım. Şehrimize hoşgeldiniz, şeref verdiniz.”

Savaşan’ın ardından konuşmasına başlayan Bülent Didinmez, ilk olarak toplantının uzun süreceğini, bu nedenle açıklamalarını oturarak yapacağını söyleyerek, tüm katılımcılardan nezaketen izin istedi. Didinmez sözlerine “Kırklareli’li hemşehrilerim” diyerek şu cümlelerle başladı:“Bir dizi teşkilat faaliyetini sürdürmek üzere Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Nihat Yazar ile birlikte ilk olarak Edirne’de bir toplantı gerçekleştirdik. Şu anda da siz dava arkadaşlarımla Kırklareli’de bir araya geldik. Bizleri misafir ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle sizlere Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini arz etmek istiyorum.”

“Türkiye’de geçtiğimiz 7 yıl boyunca iş başında bulunan siyasi düşüncenin adını; Adalet ve Kalkınma Partisi düşüncesi ve iktidarıdır” diyen Didinmez, geçen 7 yılın değerlendirmesini de şu cümlelerle yaptı:

“Meşrutiyetini ülke sınırlarında ve millet bağrında aramak yerine, okyanus ötesinde ve Brüksel merkezinde arayan bu iktidar ‘hizmet ediyorum’ diye, memleket sevdalılarına hizmet değil; eşe, dosta hısıma, akrabaya hizmet etmeyi amaç edinmiştir. Memura, işçiye, emekliye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık eden insanlar, bu siyasi kadronun içerisinde yar almışlardır.

7 yılı yedi kelime ile özetlemek mümkündür; ‘Kaos, kargaşa, karanlık, kriz, kutuplaşma, korku ve kavga’ 7 yılın özetidir. 2010 yılı ümit ediyoruz ki, bu zihniyetten kurtulmak için bir vesile olacaktır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ temel anlayışını, geçmiş zaman dilimlerinde siyasi bir argüman olarak kullanan iş başındaki zihniyet sayesinde, insanımız yoksullaştırılmıştır.”

Açıklamaları sık sık alkışlarla kesilen Didinmez, güçlü hitabıyla sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti:

MHP, demokratik parlamenter rejimin gerekliliği doğrultusunda iktidara taşınmayı arzu etmektedir

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak; bütün kadrolarımızla beraber, iş başındaki teslimiyetçi iktidarın bir an önce seçim sandığını aziz milletimizin önüne koyması gerektiği noktasında, yurdumuzun dört bir köşesinde görüş ve düşüncelerimizi milletimizle paylaşmak suretiyle, Meşrutiyet zemininden asla ve asla sapmaksızın, demokratik parlamenter rejimin gerekliliği doğrultusunda, millet iradesinin hakim gelmesi suretiyle, iktidara taşınmayı arzu eden Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarının, iktidar şafağı sökmüştür. 2011 yılına girerken iktidarın adı; Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan'ın adı da; Devlet Bahçeli olacaktır.”

Toplantının bundan sonrasında partililerle basına kapalı görüşüleceğini kaydeden Didinmez, kendisini takip eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayarak kendilerine teşekkür etti.