"Dikkat At Arabası Çıkabilir"(!)

'Dikkat At Arabası Çıkabilir'(!)

İlimiz Karacaibrahim Mahallesi Şahinler Sokak ile Sanayi Sitesi 7. Sokağın kesişme noktasında 8 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00 sularında dikkatsiz ve kontrolsüz bir şekilde yola çıkan bir at arabası, Şahinler Sokak üzerinde seyir halinde olan bir otomobile çarptı. Gerçekleşen kaza sonrası yol üzerindeki trafik  kilitlendi.

 Kazada yaralanan olmadı, fakat otomobil içinde bulunan küçük bir çocuk kaza sonrası yaşadığı şoku bir müddet üzerinden atamadı. 

Kazada at arabasına hiç bir şey olmazken otomobilde küçük çaplı hasar meydana geldi. Kaza sonrası olay yerine gelen trafik ekipleri ilk önce iki tarafında anlaşma yoluna giderek karşılıklı hasarlarını ödeyebileceklerini söyledi. Fakat at arabası sürücüsünün bu duruma pek yanaşmaması gözlerden kaçmadı. Otomobilin bayan şoförü ile at arabasının kullanıcısı bu konuda bir müddet “suç sende” tartışması içine girerek anlaşmaya çalıştılar.

Olay yerinde bulunan bir görgü tanığı ise bu noktada daha önce aynı at arabası yüzünden birden fazla kazanın meydana geldiniğini belirterek şunları söyledi;

“Ben özel kurye olarak görev yapıyordum. Bu sokak üzerinden bir adrese gitmek için motosikletim ile seyir halindeyken aynı at arabası kontrolsüz bir şekilde yola çıktı ve fren yapmama rağmen at arabasına tam ortadan vurdum. At arabası şöförü olay yerinden kaçtı. Beni o yol üzerinde çaresiz bırakarak olay yerini terk etti. Bende mecburen trafik ekiplerini arayarak kendilerinden yardım istedim. Trafik ekipleri olay yerine gelerek bana gereken uygulamaları yaptıktan sonra şikayetçi olup olmayacağımı sordular. Bu sırada olay sonrasında yanımda bulunan bazı vatandaşlar söz konusu kişinin sürekli bu şekilde at arabasını kullandığını ve kaza sonrası kimseye hasar masrafı ödememek için “yalvardığını” söylemeleri üzerine ben de şikayetçi olmaktan vazgeçtim.

Daha sonra olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri at arabası sürücüsünü arabası ile birlikte yakalayıp ifadesini almak için karakola götürdüler. Şimdi bu kazaya bakınca kendi yapmış olduğum kaza aklıma geldi. Yaşadığım olay üzerinden aylar geçmesine rağmen o anı gözlerimin önüne getirdim. Gerçekten çok kötü bir durum; şu anda bu hanımefendinin yaşadıkları çok acı ama maalesef bu at arabası sürücüleri yüzünden çok sayıda insan sokaklarda rahatça araç kullanamıyor. Yetkililerden ricam bu at arabalarına bir an önce önlem almaları gerektiğidir. Eğer önlem alamıyorlar ise her köşe başına hatırlatıcı olsun diye “Dikkat At Arabası Çıkabilir” tabelası koyulursa bu da bir önlem sayılabilir.”