Dikkat! Dolandırıcılar bu kez ATM'lerin başında

Dikkat! Dolandırıcılar bu kez ATM'lerin başında

Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerimizde meydana gelen iki dolandırıcılık olayı benzerlikleriyle büyük dikkat çekiyor. ATM dolandırıcıları vatandaşlara korku salıyor.

Bankalarda bulunan para çekme makinelerini (ATM) masum vatandaşlara yanlış kullandırarak, paralarını gasp eden dolandırıcılar, hem Lüleburgaz'da hem de Babaeski ilçelerinde meydana gelen olayda toplam 5.360 TL miktarında para çaldılar. Iki olayda da aynı şüpheli veya şüphelilerin olduğu da, alınan ifadelerde ortaya çıkıyor.

Buna göre her iki olayda da dolandırıcı veya dolandırıcılar şu taktikle çalıştılar; Masum vatandaş Ziraat Bankası'na ait ATM'den "Çiftçi Destekleme Parası"nı çekmeye çalışıyor. Ancak makinede yeterli miktarda para olmadığını öğrenince, kartını geri alıyor. Bu esnada yanına gelen dolandırıcı; "Paranı Halkbank'tan çekebilirsin" diyerek vatandaşı kandırıyor. Halkbank'a giderek parasını çekmeye çalışan masum vatandaş, kartını makineye sıkıştırıyor. Hafta sonu olması itibariyle kartını ertesi gün yetkililerden istemek üzere Halkbank şubesine giden vatandaş, kartının makinede olmadığını öğrenince, Ziraat Bankası'na gidiyor ve hesabındaki tüm parasının çekilmiş olduğunu fark ediyor.

2 Şubat tarihinde gerçekleşen her iki olay da da dolandırıcının 35 yaşlarında 170 cm boylarında 70-75kg. Ağırlığında olduğu alınan ifadelerde belirtildi. Böylece, her iki olayın da aynı zanlı tarafından meydana geldiği ihtimali yükseldi. Bu yolla, Babaeski'de M.K. adlı masum vatandaştan 3.600 TL, Lüleburgaz'da ise A.Z. isimli vatandaştan 1.760 TL gasp eden dolandırıcı veya dolandırıcılar için Emniyet Müdürlüğü, soruşturma çalışmalarına başladı.