"Dilinizden düşürmediğiniz çağdaş ve modem belediyecilik anlayışınız bu mu?"

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından daha önce yapılmayacağı açıklanan Festival'in ne olupta şimdi yapılma kararının alındığını sordu.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından daha önce basın yoluyla yapılmayacağını açıkladığı Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin Kent Konseyi Toplantısı’nda yapılacağının açıklanmasına anlam veremediğini belirtti. Borç içerisinde olan bir belediyenin ilk önce yapılmayacağını açıkladığı Festivali daha sonra yapma kararının alınmasına anlam veremediğini belirterek şunları kaydetti:
“18 yıldan bu yana yapılmakta olan ve daha sonra adı Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava festivali olarak değiştirilen festivalin, bir süre önce Belediyenin parasının olmadığı, birikmiş  borçlarının bulunduğu gerekçesi ile yapamayacaklarını tüm Kırklareli halkına basın yoluyla Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından duyurulurken birdenbire ne değişti de Kırklareli kent konseyi toplantısında festivalin yapılacağı açıklandı. Kent konseyi toplantısında Sayın Başkan Çağlayan kakava festivalinin yapılacağını, festivale katılacak sanatçıların Emre Aydın, Petek Dinçöz  ve Ali Güven olduğunu açıkladı.
Her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivalinin ilimize gerek kültür ve sanat olarak, gerekse ekonomik olarak ne getireceği, ekomonik açıdan ilimize  daha yararlı hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği kamuoyunda tartışılması gerekirken bana üç tane sanatçı sayıp, sadece gece konserleri ile binlerce lirayı parası olmayan belediyenin kasasından sanatçılara aktaracak ise yazıklar olsun.
Oysa :
Doğalgaz çalışmaları sonucu köstebek yuvası gibi olan ve tozdan geçilmeyen yağmur yağdığı zamanda çamurdan geçilmeyen şehir içi yolların doğalgaz firması tarafından parası peşin olarak ödendiği halde neden yapılmadı?
Kırklareli’nin en önemli sorunlarından birisi olan özellikle Çarşamba günleri sanat okulunun önünde park eden at arabalarına belediyece bir çözüm neden bulunamıyor? At arabalarından yollara dökülen pislikler ve bu pisliklerden yayılan pis kokular havaların ısınması ile birlikte kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Çevreye verdiği çirkin görünümün yanında insan sağlığını da ilgilendiren bu sorun ivedilikle belediyemiz tarafından çözümlenmelidir.
Kırklareli’nin adı içme suyu olan ancak arıtma sistemi olmadığı için içilemeyen su şebekesinin arıtma tesisi ne zaman hayata geçirilecek. Arıtma sistemini faaliyete geçirmezseniz bununla ilgili tedbirlerinizi şimdiden almazsanız yazın bu olay büyük sıkıntılara yol açar.
İlimizin hala doğru dürüst bir kanalizasyon sistemi yok. Bunun sıkıntısını geçtiğimiz haftalarda yağan şiddetli yağmurlarda gördük. logarlar patladı cumhuriyet meydanında bir sürü işyerini su bastı. Binlerce liralık hasar var. Bazı logarların ağızları kaynatılmış olduğundan logar kapakları açılamadı. Su basan işyerlerimiz belediyeden vidanjör istediği halde vidanjör gelmedi. Ve herkes kendi imkanları ile tahliye işlemlerini yapmaya çalıştılar. Çarşı esnafına Belediye Meclis üyeleri ile birlikte geçmiş olsun ziyaretine gittiğimizde kapalı çarşıdaki esnafın ve oradaki su baskınından zarar gören tüm esnafın gerçekten zararları büyük çaresizlik içindeler. Ve tekrar yağabilecek şiddetli bir yağmurda aynı durumla karşılaşmaktan korkuyorlar. En büyük üzüntüleri belediyenin gösterdiği vefasızlık. Hiçbir belediye yetkilisi başkan dahil gidip esnafımızın acısı paylaşmamışlar. Onlara bir geçmiş olsun demeyi bile çok görmüşler. Bu mu sizin halkçılığınız. Çarşı esnafının zararı büyük. Şimdi esnafın bu zararını kim karşılayacak.
Şimdi soruyorum sizlere demek ki Kırklareli Belediyesinin artık param yok mazereti kalmadı. Belediyenin parası var. O halde Kırklareli halkının yukarıdaki saydıklarımı istemek hakkı değil mi? Dilinizden düşürmediğiniz çağdaş ve modern belediyecilik anlayışınız bu mu?” (s)