Dinçer; "Buranın halkı 70 kişiyi rahatlıkla misafir edecektir"

Dinçer; 'Buranın halkı 70 kişiyi rahatlıkla misafir edecektir'

15 Kasım Pazar günü Kırklareli’ne ikinci kez gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, partisinin danışma toplantısına katıldı ve partilileri son günlerin önemli konusu ‘Demokratik Açılım’ konusunda bilgilendirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında da Kırklareli’ye gelen Bakan Dinçer, Kırklareli Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi binasının açılışını yapmıştı.

Ikinci ziyareti için geçtiğimiz Pazar günü saat 12:30 civarı Kırklareli girişinde karşılanan Bakan Dinçer, ilk olarak Polisevi’ne iştirak etti. Burada kendisini Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve çok sayıda daire müdürü karşıladı.

Polisevi’nde bir süre görüşmeler yapan Bakan Dinçer, daha sonra beraberinde AK Parti Kırklareli Il Başkanı Yurdaer Ulus, Kadın Kolları Başkanı Tülay Peker, Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak ve partililer eşliğinde şehirde kısa bir yürüyüş yaptı. Bakan Dinçer; Fevzi Çakmak Bulvarı, Vilayet Meydanı ve Istiklal Caddesi’nde yürürken vatandaşlarla selamlaştı, onlarla sohbet etti. Buradan Halk Eğitim Merkezi’ne gelen Dinçer, Kırklareli’ye getirilecek olan Mardin katliamının sanık yakınları ile ilgili soru soran gazetecilere çeşitli açıklamalar yaptı.

“Kırıkkale” telaffuzu ile yıllardır süren isim karışıklığına Bakan Dinçer’de dahil oldu

Bir gazetecinin Kırklareli halkının gelecek olan ailelerden duydukları rahatsızlığı dile getirmesi üzerine Bakan Dinçer açıklama yapma gereği duydu fakat, Kırklareli’nin yıllardır süre gelen isim karışıklığına farkında olmadan kendisi de dahil oldu. Açıklamasına; “Kırıkkale aşağı yukarı 360 bin nüfuslu bir il” diye başlayan Bakan Dinçer, yaptığı isim yanlışlığının farkına varmadan cümlelerine şöyle devam etti:

“Buranın halkı, geniş gönüllü, hoşgörülü insanların yaşadığı bir yer. Kendilerine gelecek 70 kişiyi kendi içlerinde eritecek kadar da kendilerine güvenleri var. 360 binlik bir aile, 70 kişiyi rahatlıkla misafir edecektir.”

Partililerle yapılacak olan toplantıya yönelik olarak ise Bakan Dinçer; “Demokratik açılımı parti yöneticilerimize, meclis üyelerimize ve il danışma kurulu üyelerine izah etmek üzere buraya gelmiş bulunmaktayız” diye konuştu. Yaklaşık 3 saat süren ve AK Parti Il Teşkilatı’nın tam kadro katıldığı Kırklareli Kasım Ayı Geliştirilmiş Il Danışma Toplantısı, basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantı çıkışında kısa bir açıklama yapan Bakan Dinçer, Kırklareli halkıyla ve parti yöneticileriyle hükümetin açılımla ilgili fikirlerini paylaştıklarını belirterek; “Yakında kamuoyuna da bu konuda kapsamlı bilgi vereceğiz. Temelde yapmak istediğimiz şey, bu ülkede herkesin temel insan hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilmesi ve rahat, etkin bir şekilde bu ülkede güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmesidir. Daha fazla bir şey istemiyor ve daha fazla bir şey de empoze etmiyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu açıklamaların ardından ilimizden ayrıldı.