Dingiloğlu Parkı'ndaki yenileme çalışmaları bitmek üzere

Dingiloğlu Parkı'ndaki yenileme çalışmaları bitmek üzere

Kırklareli Belediye Başkanlığı, şehir merkezinde yapmış olduğu yenileme çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son olarak Dingiloğlu Parkı’na yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Şehrimizin en işlek caddelerinden Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan tarihi Şevket Dingiloğlu Parkı’nın duvarlarında daha otantik bir görüntü oluşması adına ve mevcut kaldırımı kullanan yayalarımızın rahat hareket etmelerini sağlama amacı ile başladığımız çalışmalarımız tamamlanmak üzere.

Belediyemiz Ulaştırma Hizmetleri’ne bağlı kaynak işleri ekibimiz şu ana kadar parkın ön cephesine 88 m. ferforje yaptı ve monte etti. Kalan yan kısmın duvarlarına da 66 m. ferforje daha yapılarak park duvarları tamamıyla çevrelenecektir. Şehrimizin 2. derece doğal sit alanı içinde bulunan Şevket Dingiloğlu Parkı’nın tam ortasında birde ulu çınarımız var. Ağaçlar edebiyatında adı geçen birkaç çınardan biri olan Ulu Çınarın bulunduğu bu parkımız, yurt dışından gelen turistlerin otobüs durak yeri olması sebebiyle de önem teşkil etmektedir. Bu sebeple görüntünün iyileştirilmesine katkı sağlamak bizleri çok memnun etti.”