Direksiyon Öğreticileri Kursu sona erdi

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Direksiyon Öğreticiliği Eğitimi Kursu'nun kursiyerleri sertifikalarını aldı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kırklareli’ndeki direksiyon öğreticilerine verdiği kursun sonunda sınava tabi tutulan kursiyerler yüzde yüzlük başarı elde ederek sınavı başarıyla geçtiler. Toplam 56 kursiyerle başlayan kursta üç kişinin devamsızlıktan kalması sonucu 53 kişi sınava girdi. Yapılan sınav sonrası başarı elde eden kursiyerlere İl Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını sınavdan 98 puan alarak kurs birincisi olan Emre Kalaycı yaptı.
Kalaycı konuşmasında şunları kaydetti; “Öncelikle bu kursu düzenleyen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Bu konuşma benim için bir sürpriz oldu. Fakat kurs hakkındaki duygu ve düşüncelerimi aktarma fırsatını bulduğum için mutluyum. Ben bu güne kadar tam 60 kursa katıldım. Hepsinde ayrı ayrı şeyler öğrendim. Ama bu 60 kursun arasında en fazla haz duyarak katıldığım kurs oldu. Ben burada öğretmenden ders almanın farkını çok belirgin bir şekilde yaşadım. Bu kurs sayesinde buradaki arkadaşlarla tanışma fırsatını yaşadığım için ise ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Bu kursu hazırlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Kurs birincisinin ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit konuşma yaparak; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunun eğitimden geçtiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Her şeyin devamlı değiştiği günümüzde eğitimde de değişiklikler görülüyor. Bunun için devamlı bilgi tazelemek değişiklikleri yakından takip etmek gerekiyor.
Kurstan duymuş olduğunuz haz bizleri gerçekten çok memnun etti. Arkadaşımızın bu konuşmayı yapacağını bilmemesi ve hazırlıksız olarak kürsüde konuşması gerçek duygu ve düşüncelerini aktarmasını sağlamış oldu. Eğer konuşacağını bilseydi ve hazırlanarak kürsüye çıksaydı, konuşması bizleri mutlu etmek için hazırlanmış ve bu kadar samimi olmayan bir konuşma olarak bizlere yansıyacaktı. Hepinize hayatta başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından da hatıra fotoğrafı çekildi ve İl Müdürlüğü tarafından kursiyerlere ikramda bulunuldu.(ay)