Diş Sağlığı Merkezi'nde hasta sayısı 3 kat artmış durumda

Diş Sağlığı Merkezi'nde hasta sayısı 3 kat artmış durumda

T.C Sağlık Bakanlığı Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1997 Yılında Kırklareli Devlet Hastanesine bağlı olarak çalışmalarına başlayan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde müstakil bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak yeni binasında hizmetine başladığı günden itibaren hasta sayısını 3’e katladı. Yapılan açıklamada merkezin hizmete açılmasıyla birlikte hasta sayısı 350-400 lere ulaştığı, yükselişin sebebini, verilen hizmetin iyi yapılmasından dolayı olduğu belirtildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, 27 kadrolu hekim bulunuyor. 11 hekimin aynı anda çalışabileceği tek tek poliklinik odalarının yanı sıra idari kısım, ilk müşade odası, panaromik röntgen odası, diş teknisyen laboratuarı toplam 54 çalışanıyla, 1200 m2 kapalı alan 3 kat ve bunun 80 m2’si kapalı laboratuarıyla vatandaşlara hizmet veriyor.

Verilen Hizmetler

Hastalara uygulanan hizmetler dolgu, diş çekimi, krom köprü, diş taşı temizliği ve total-parsile protez olmak üzere sıralanıyor.

Bunların yanı sıra 0-12 yaşları arasında olan çocuklara koruyucu uygulamalar, çürük önleyici çalışmalar, yerel flor uygulamaları yapılıyor. Bununla ilgili okullarda taramalar da yapılıyor. Florur eksiği bulunan çocuklar florür tedavisi görüyor.

Merkezde Cerrahi Işlemler Yapılmıyor

Merkeze gelen hastalarda cerrahi bir müdehale gerektiği takdirde Hastaneler sevk ediliyor, cerrahi işlemler yapılmıyor.

Tıbbi Donanım

Merkez de 12 diş üniti, 1 adet panaromik röntgen cihazı, 1 merkezi otoklav, 2 adet merkezi sistem kompresörü, 1 adet yağlama ve temizleme makinesi, 1 adet ultrasonik yıkama cihazı, 1 adet toz emebilen cila motoru, 1 adet polimerizasyon ünitesi ve her poliklinikte amalgamatör ışınlı dolgu cihazı ve kavitron tıbbi donanım mevcut olduğu bilgileri verildi.