"Dışişleri Bakanının ikamet etmesi için aylık 30 bin TL'ya konut kiralanması doğru mudur?"

'Dışişleri Bakanının ikamet etmesi için aylık 30 bin TL'ya konut kiralanması doğru mudur?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Tansel Barış; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri konutunda ikamet ettiği için, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na aylığı yaklaşık 30 bin Türk Lirasına (Yılık 360 bin TL) Ankara'da Kayserili bir iş adamına ait olduğu söylenen villasının kiralandığı yönündeki iddialar ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırmasını istediği bir soru önergesi sundu.

Milletvekili Barış önergesinde şunları kaydetti; “Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim. 

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün Dışişleri konutunda ikamet ettiği için, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na aylığı yaklaşık 30 bin Türk Lirasına (Yılık 360 bin TL) Ankara'da Kayserili bir iş adamına ait olduğu söylenen villasının kiralandığı yönünde basınımızda haberler çıkmıştır.

Bu haberler doğru ise, buna göre;

1) Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül neden Çankaya Köşkünde ikamet etmemektedir?

2) Mevcutta dışişleri konutu var iken, ülkemizin içinde bulunduğu  ekonomik kiriz döneminde,  Dışişleri Bakanının ikamet etmesi için aylık kirası yaklaşık 30 bin Türk Liraya, konut kiralanması doğru mudur?

3) Dışişleri Bakanı dışında diğer bakanların ikamet etmeleri için kiralanmış konutlar var mıdır? Var ise bu konutların kiraları ne kadardır?

4) Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, ikamet ettiği dışişleri konutunu ne zaman boşaltarak cumhurbaşkanı konutunda ikamet etmeye başlayacaktır?

5) Cumhurbaşkanlığı konutunda yıllardır tadilat yapıldığı söylenmektedir. Yıllardır süren bu tadilatta cumhurbaşkanlığı köşkünde ne gibi değişiklikler yapılmaktadır?

6) Cumhurbaşkanlığı köşkündeki tadilat yerine yeni yapılsa maliyet daha az olacağı iddia edilmektedir. Buna göre yapılan tadilatın maliyeti ne kadardır?”