Diyabet hastası bisiklet sporcusu Kırklareli'ye de uğradı

Diyabet hastası bisiklet sporcusu Kırklareli'ye de uğradı

Bir ay önce Ingiltere’nin Portsmouth kentinden yola çıkarak 3200 km Avrupa turuna çıkan Paul Farrelly, 30 Haziran Cumartesi günü Dereköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize giriş yaptı.

Saat 16:00’da kapıdan giriş yapan Farrelly, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürü Ata Karataş tarafından karşılandı. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken sporcu, diyabet hastası olmasına rağmen hayata tutunduğunun ispatı olarak çıktığı Avrupa turunda, Kırklareli’ye gelmekten mutluluk duyduğunu ve komşumuz Bulgaristan’a nazaran bizim yollarımızın daha düzenli ve güzel olduğunu kaydetti.

Ata Karataş tarafından Grand Şampiyon Otel’de ağırlanan Farrelly, burada beraberindekilerle hatır a fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

52 yaşındaki diyabet hastası Paul Farrelly, Bayer’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği 3200 km lik Avrupa turunda Paris, Leverkusen, Prag, Viyana, Budapeşte ve Sofya'nın yanısıra birçok Avrupa şehrine uğradı. Bayer Diyabet Hayal Fonu 2008 yarışmasının birincisi olan Paul Farrelly, Portsmouth'tan başlayıp Istanbul’da son bulan 3.200 kilometrelik yolculuğunda, 50 milyondan fazla diyabet hastasının yaşadığı Avrupa’yı bisikletle geçmiş oldu.

Her gün yaklaşık 110 km pedal çeviren sporcu; “Kendimi diyabeti etkili şekilde yönetmenin önemi konusunda Avrupa'daki insanların bilinçlenmesine yardım etmeye adadım. Kronik bir rahatsızlığa rağmen normal bir hayat sürülebileceğini ve hedeflere ulaşılabileceğini kanıtlamak istiyorum.” dedi.

Paul Farrelly kendi örneğinin diğer hastaların hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda cesaretlendireceğini umuyor ve ekliyor: “Bu tur çok zorlu oldu.

Bir mobil kan şekeri görüntüleme sistemiyle düzenli olarak kan şekeri seviyemi gözlemledim. Medikal teknolojideki son gelişmeler diyabetle yaşamayı kolaylaştırıyor ve bize hayallerimizin peşinden koşma şansı veriyor.”

31 Mayıs günü Ata Karataş tarafından Kırklareli’den uğurlanan Farrelly, beraberindeki Türk bisikletçilerle Tekirdağ’ın Saray ilçesine intikal etti.

3200 km lik yolculuğun sonunda Paul Farrelly, dün Istanbul Ortaköy’de pedal çevirmeyi bitirerek açık havada bir basın toplantısı düzenledi ve diyabet hastalığına dikkat çekti.

Yorucu ve uzun bir yolculuğun sonrasında amacına ulaşmış olmanın verdiği mutluluğu taşıyan sporcu, bundan sonraki süreçlerde de aynı faaliyetleri genişletilmiş olarak devam ettirmek istediğini söyledi.