Dizinin 4. sezonu Kırklareli'de çekilebilir

Dizinin 4. sezonu Kırklareli'de çekilebilir

 ATV’nin sevilen dizisi “Elveda Rumeli” 2. sezonuna dün gece yayınlanan bölümüyle veda etti. 7 Eylül’e kadar ekrana ara veren dizinin Genel Yönetmeni Serdar Akar ve Proje Tasarımcısı Tarkan Karlıdağ, dizinin yeni sezonda çekilmesi planlanan bölümleri için Kırklareli Belediyesi’nden teklif aldıklarını açıkladı.         Eylül’de yepyeni bir hikaye ve oyuncularla seyircinin karşısında olacak diziyle ilgili açıklamalarda bulunan Akar ve Karlıdağ, “Yeni sezonda Türkiye’ye geleceğimize dair yanlış haberler çıkmış. Fakat bizim Makedonya’daki hikayemiz daha bitmedi. Çünkü II. Meşrutiyet’e giden yoldaki bütün önemli eylemler Makedonya’da ve Manastır’da gerçekleşiyor. Enver Paşa Manastır’da, Mustafa Kemal orada, Ziya Gökalp orada.” dediler.

Ulusal bir gazetede yayınlanan Karlıdağ ve Akar ile yapılan söyleşide, Eylül ayında yepyeni bir hikaye ve oyuncularla seyircinin karşısında olacaklarını söyleyen ikili, “Yine mutluluklar, mutsuzluklar olacak. Büyüyen kızların ve oğlanların ilişkilerini, mutluluklarını ve mutsuzluklarını anlatacağız. Tabii tarihsel gerçekler de dizideki yerini almaya devam edecek.” dediler.

Sadece tarihi değil, duyguları da anlatan Elveda Rumeli’de yeni sezonda; Mustafa Kemal, Enver Paşa, Rezneli Niyazi, Ziya Gökalp, Mehmet Akif Ersoy, Ibrahim Tema, Yusuf Izzettin Paşa, Talat Paşa ve Ikinci Abdülhamid gibi tarihi kişilikler de boy gösterecek.

Pür Sıçan ahalisi önümüzdeki sezon Türkiye'ye göç edecek mi sorusuna Karlıdağ; “Göçü işlemeyeceğiz, onu söyleyeyim. Yaklaşık bir 10 yıl atlama olacak; 1907, 1908 ve 1909’u anlatacağız. Ama ondan önce göçün ve Balkan Harbi’nin sebeplerini vereceğiz. Bir de önümüzdeki dönem bir tarih danışmanımız olacak. Prof. Mehmet Hacısalihoğlu. Kendisinin o bölgede uzman, ‘Jön Türkler ve Makedonya’ adlı çok önemli bir tez çalışması var. Arka plandaki tarihsel gerçekliğimizi o sağlayacak.” diye cevapladı. Önümüzdeki sezon Makedonya’da devam edeceklerini belirten Karlıdağ ve Akar; “Türkiye'ye döneceğimize dair yanlış haberler çıktı galiba. Ama Makedonya’daki hikayemiz daha bitmedi. Çünkü II. Meşrutiyet’e giden yoldaki bütün önemli eylemler Makedonya’da ve Manastır’da gerçekleşiyor. Enver Paşa Manastır’da, Mustafa Kemal orada, Ziya Gökalp orada. Edirne, Kırklareli, Bursa gibi birçok belediye, “Elveda Rumeli burada devam etsin” diye talepte bulunuyor. Dizinin adı Elveda Rumeli, yani göç bir şekilde tabii ki işlenecek ama, şu anda bunu düşünmüyoruz, henüz o yolda değiliz.” dedi.

ATV’nin kendilerinden çok uzun soluklu düşünmelerini istediğini belirten ikili; “Bu uzun soluklu düşünmenin sonucu da, bu tarihsel gerçekliği devam ettirmek. Sanırım dizi ancak dördüncü sezonda Türkiye’ye gelecek. Yani belediyelerin bir sezon daha dişlerini sıkmaları gerekiyor.” dediler.

Yeni sezonda 15’e yakın yeni oyuncunun dahil olacağı dizi, 10 yıl tarih atlamasıyla seyircinin karşısına çıkacak.Tarkan Karlıdağ ve Serdar Akar son olarak şunları dile getirdiler:

“Türk halkında Rumeli kültürüne meraktan çok, Rumelilik var. Yani Girit, Rodos, Yunanistan, Bulgaristan ve adaları da sayarsak yaklaşık 30 milyona yakın Rumeli’li yaşıyor Türkiye'de.

Ama şöyle söyleyelim, kökeni oralı olanlar bile bu diziden sonra biraz daha ilgilenmeye başladılar Rumeli’yle. Dizinin bunda çok etkisi oldu.”