Doğa, kollarını şenlik için açtı

Doğa, kollarını şenlik için açtı

Pınarhisar Kaymakamlığı, Pınarhisar Belediyesi, Pınahirsar Meslek Yüksekokulu tarafından Kırklareli Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü’nün katkıları ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2. Mahya Tepe Doğa Şenliği düzenleniyor. 6- 7 Haziran tarihlerinde Pınarhisar İlçesi Yenice Beldesi sınırları içerisinde yer alan Mahya tepe yakınlarındaki açıklık tepede düzenlenecek olan doğa şenliği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel sürpriz bir programla katılımcıların beğenisine sunuluyor.

Geçen yıl oldukça yoğun yağan yağmura aldırılmadan müthiş bir katılım ile gerçekleşen şenlikte geçtiğimizin yılın yanı sıra bu yıl Yamaç Paraşütü etkinliği de yer alıyor. Şenlik kapsamında hazırlanan dolu dolu etkinlik takvimi ise şöyle;

6 Haziran 2009

11.00 : Evciler Köyü Göleti'nde buluşma. Pınarhisar Belediyesi ve Bulgaristan' dan Trasevo Belediyesi işbirliğinde Ab Fonlarıyla yürütülen, "Gölet Kanosu Projesi" kapsamında, genç kardeşlerimizin kano gösterileri.

12.00 : Tekirdağ Yamaç Paraşütü Klübü üyelerince, Mahya Tepe'den Evciler Köyü Göleti alanına, yamaç paraşütü ile yapılacak gösteriler.

13.00 : Evciler Köyü Gölet alanından, Yenice Köyü'nün 5 km. ilerisinde yer alan ve Mahya Tepe yolu ayrımı olarak bilinen "Şifa Çeşmesi"ne bisikletçilerce hareket.

15.30 : Bisikletçilerle şifa çeşmesindeki buluşmanın ardından, şenlik alanına doğru Istranca Doğa Sporları Klübü liderliğinde ormaniçi doğa yürüyüşü.

16.30 : Şenlik alanına varışın ardından, Pınarhisar Belediyesi arşivinde yer alan fotoğraflardan oluşan "Tarihte Pınarhisar" ve Istranca Doğa Sporları Klübü'nün arşivinde yer alan "Doğada Yürüyüş" isimli sergilerin ve şenlik alanında yer alan standların açılışı.

16.45 : Dürbünle, Trakya, Istrancalar ve Bulgaristan' ın seyredilmesi. 

17.00 : Pınarhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri

17.30 : Müzik gruplarının performansı

18.00 : Namık Kemal Üniversitesi' nden araştırma görevlisi Çağdaş INAN' ın "Istrancalarda Eko-Turizm Olanakları" isimli söyleşisi.

21.00 : Izcilerin şenlik ateşini yakması.

21.30 : Bulgaristan Trasevo Belediyesi müzik ve halk oyunları gruplarının gösterileri. Müzik ve eğlence...

23.30 : Belediye Başkanlığınca misafirlere sıcak tarhana çorbası ikramı.

Gece kamp kuracaklar için, şenlik alanında hazırlanan yerler bulunmaktadır.

7 Haziran 2009 Pazar :

09.30 : Şenlik alanında bulunanlar ve kampçılar için kahvaltı ve sonrasında orman içi doğa yürüyüşü, at gezisi.

10.00 : Evciler Köyü Göleti alanında kano sporu gösterileri, göl çevresinde orman içi doğa yürüyüşleri, olarak yer alıyor.

Şenliğin bir diğer dikkat çeken etkinliği ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Görevlisi Çağdaş İnan tarafından bölge halkı şenlik müdavimleri ile yapacağı “Istrancalarda Eko-Turizm Olanakları" adlı söyleşisinin, şenliğin amacına uygun bir konuda olması sebebi ile oldukça faydalı olması bekleniyor. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’ne denk gelmesi sebebi şanssızlık yaşanırken, yine de doğa severlerin 6-7 Haziran tarihlerinde şenlikteki yerine alması hedefleniyor.