Dokuzhöyüklü Kahvaltı Market'ten sofralara doğal lezzet

İşletmeciliğini Mustafa Bilik'in yaptığı, Karakaş Mahallesi, Zincirlikuyu Caddesi, Arasta bitişiğinde, 20 Şubat 2013 tarihinde hizmete giren,  Kırklarelilileri doğal lezzetlerle buluşturmanın avantajı ile çok kısa zamanda halkın öncelikli tercihi haline gelen, Dokuzhöyüklü Kahvaltı Marketi ziyaret ettik.

İşletmeciliğini Mustafa Bilik’in yaptığı, Karakaş Mahallesi, Zincirlikuyu Caddesi, Arasta bitişiğinde, 20 Şubat 2013 tarihinde hizmete giren,  Kırklarelilileri doğal lezzetlerle buluşturmanın avantajı ile çok kısa zamanda halkın öncelikli tercihi haline gelen, Dokuzhöyüklü Kahvaltı Marketi ziyaret ettik.

İşletme sahibi Mustafa Bilik, İşletmelerinde doğal ürünler ile kalite standardı olarak marka haline gelmiş güvenilir ürünleri Kırklareli halkının sofralarına taşıdıklarını bu yüzden kısa zamanda halkın tercihi haline geldiklerini belirterek, işletmelerine güven duyan müşterilerine gazetemiz aracılığı ile teşekkür etti.

* Dokuzhöyük peynirimizin İstanbul’dan gelen müşterileri var

Dokuzhöyüklü Kahvaltı Market sahibi Mustafa Bilik, işletmelerine Kırklarelililerin dışında, sırf Dokuzhöyük Peyniri alabilmek için hafta sonları İstanbul’dan gelen çok sayıda müşterilerinin de olduğunu belirterek, gazetemize şu açıklamalarda bulundu;

“İşletmemiz 20 Şubat 2013 tarihinde hizmete girdi. Dokuzhöyük Peynirleri başta olmak üzere Kırklareli halkına her türlü kaliteli ve doğal kahvaltılık ürünler ini sunmaya çalışıyoruz. Evlerde ihtiyaç duyulacak, bir market ve şarküteride bulunabilecek kahvaltılık çeşidinden fazlasını işletmemizde bulmanız mümkün.  İşletmemizde asla kalitesi düşük ürünleri bulundurmuyoruz.

Trakya’da marka haline gelmiş olan Dokuzhöyük kooperatif peynirimiz başta olmak üzere;  isli, otlu, taze ve eski kaşar peynirinden, peynir dolgulu biber ve tulum peynirine kadar tüm peynir çeşitlerimiz mevcut.  Dokuzhöyük Peynirimizi alabilmek için hafta sonları İstanbul’dan gelen çok sayıda müşterimiz var.

Doğal üretim bal, yerli közlenmiş biber.

Çok özel lezzete sahip, doğal ortamda üretilmiş zeytin çeşitlerimizi, Balıkesir Göre’den doğal ortamda damıtma sistemi ile üretilmiş halis sızma zeytinyağını, ağırlıklı olarak yöre sucukları ile birlikte Ülke çapında marka olmuş en kaliteli sucuk çeşitlerini, yüzde yüz dana etinden üretilmiş salam, sosis ve kavurma çeşitlerini, özel üretim manda yoğurdu ile yöremize ait yoğurt çeşitlerini,   kendi üretimimiz olan yüzde yüz doğal Dokuzhöyük Balı’nı, Dokuzhöyük Köyü’nde kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan,  doğal ortamda sadece hayvan gübresi kullanılarak ürettiğimiz, odun ateşinde közlenmiş biberimizi konserve olarak halkımıza gönül rahatlığı ile sunabilmenin gururunu yaşıyoruz.

* Tarladan sofranıza günlük yerli sebze

Sadece yaz sezonuna özel olup, doğal olarak üretilen yerli Dokuzhöyük sebzelerini de tarladan toplayarak halkımızın sofraları ile buluşturuyoruz. Doğal ortamda üretilmiş olmadığı için kışın dışarıdan alınan yaş sebze ürünlerini satmıyoruz. Sebze satışımızı bir manav mantığı ile değil, sadece yerli ve doğal, tarladan günlük toplanan yaz ürünleri olarak satıyoruz. Çünkü herkesin köyde doğal ortamda yetişen yerli sebzeyi köy köy gezip bulma imkanı olmadığı için halkımızı sebzede de sağlıklı ve doğal lezzetler ile buluşturuyoruz.

Şimdilik sadece yüzde yüz doğal ürün ve doğal üretim teknikleri ile hijyenik ortamda, Kofçaz KÖYSEL üretim tesislerinde üretim yapan bu firma ile ortaklaşa ürettiğimiz közlenmiş kırmızı biberi halkımızın sofralarına sunduk. Amacımız önümüzde ki yıl kışın da, semt pazarlarının olmazsa olmazı, yerli sebzede marka olmuş Dokuzhöyük’ün yerli sebze çeşitlerinin tamamının KÖYSEL Firması’nda konserve üretimini yaparak, Dokuzhöyük’ün marka olan yerli sebzelerini halkımıza doğal sebze ürünleri olarak yaz sebzesi lezzet ve kalitesinde sunacağız” dedi. (Hacer Gökkaya)